Skip to main content
Trend és dekoráció2021. február 25.

10 tipp, hogy tarts rendet egyszerűen

Építőpont Magazin
image

Karácsony után gyakran szembesülünk vele, hogy hirtelen több dolognak kéne helyet csinálnunk. Ebben szeretnénk pár rendszerezési tanáccsal ötletet adni.

Vége az ünnepeknek és azt sem tudod, hol áll a fejed? Még mindig fent van a díszítés, sőt a fát sem szedted le vízkeresztkor? Nincs ok aggodalomra, sokan ismerjük ezeket a problémákat, most azonban megosztunk veletek pár tippet, melyek hasznotokra válhatnak, hogy az ünnepek elteltével helyreálljon a rend.

1. Készíts listát

Óvodásnak tűnik, mégis nagyban megkönnyítheted a saját dolgodat azzal, ha rendszerbe szeded először, mi is az, amivel foglalkoznod kellene, ráadásul az sem árt, ha nem pakolás közben találod ki, mi hova kerül, hanem előre összeszeded. Így sokkal gördülékenyebben fog menni.

2. Hagyj időt magadnak

Nem kell mindent egyetlen nap alatt eltüntetni a dekorációból, vagy hajnalig fentmaradni egy végigdolgozott nap után. Ha gondolod, minden nap pakolj el egy kicsit, de ha mégis egyszerre válnál meg a díszítés minden elemétől, a soron következő hétvége éppen alkalmas lehet.

3. Szelektálj

Nyugodtan szabadulj meg az olyan dolgoktól, amelyekre már nincs szükséged, mert eltörött, nem működik, nem illik a többi dekorációhoz, vagy már évek óta nem raktad ki. Ezzel rengeteg helyet szabadítasz fel azoknak a díszeknek, amelyeket még jövőre, illetve a későbbi években szeretnél és tudsz is használni.

4. Rendszerezz

Magadnak is teszel vele egy szívességet, ha a karácsonyfadíszeket, és a lakás többi dekorációját nem összevissza teszed el a jövő évig, hanem szisztematikusan pakolsz. Mindenképp címkézd fel a tárolódobozokat, amelyekbe pakolsz, később még hálás leszel érte!

5. Bögrék, terítők, étkészletek

A konyhai kiegészítőket célszerű egyszerre lecserélni. Ideje kicsit átpakolni a konyhaszekrényeket és előkeresni az olyan nem szezonális darabokat, amelyek az elmúlt hetekben a szekrények hátuljába szorultak.

6. Tekerd fel

Ha fényfüzérünk doboza nagyobb helyet foglal el, mint maga a füzér, érdemes fogni egy hosszabb kartonpapírt, vagy -rövidebb füzéresetében- egy vállfát és erre feltekerni a füzért, így máris megszabadulunk a nagy doboztól (amibe rakhatunk mást).

7. Bogozd ki

Ne összegabalyodva tedd el a fénysort. Se a girlandot. Ezek a dolgok korán mérgelődéshez vezethetnek a következő ünnep eljövetelekor.

8. Mi legyen a koszorúval?

Az ajtódísznek használt koszorúról könnyen gondolnánk, hogy nem lehet elrakni, ám ezt is megoldhatjuk egy okos trükkel. Spárgával, madzaggal, vagy akár gyorskötözővel (a koszorú anyagától függően) rögzítsük a koszorút egy vállfához, majd az egészre húzzunk rá egy a vállfa fejénél kilyukasztott anyagdarabot, vagy szatyrot. Ezzel a koszorú máris beakasztható a gardróbszekrénybe anélkül, hogy bármihez hozzáérne.

9. Csomagolópapír

A megmaradt csomagolópapírokat nem érdemes kidobni, ezek tárolásához a legegyszerűbb fogni egy WC-papír gurigát, azt teljes hosszában felvágni, majd ráhúzni a papírtekercs közepére, amely így már nem fog kitekeredni.

10. A törékeny díszek

Az apróbb, illetve törékeny (kerámia, üveg stb.) díszeknek megfelelő hely lehet egy (vagy több) cipősdoboz, amelybe készíthetünk magunk is kisebb térelválasztókat kartonpapírból, tojástartóból, vagy akár műanyagpoharakból is. Szintén kedvelt módszer anyagot, illetve vattát rakni a díszek közé, megelőzve ezzel az összekoccanásukat. A térelválasztós módszerrel több szintet is létrehozhatunk egy-egy dobozban, kartonpapírral elkülönítve az emeleteket.

Népszerű

hírek-blokk-kép-1 image
hírek-blokk-kép-1 image
hírek-blokk-kép-1 image
hírek-blokk-kép-1 image

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Ajánlott cikkek