Skip to main content
dummy 12 perc
2021 januárjától új támogatási források nyíltak meg, amelyek a lakás, ház felújítását könnyítik meg. A támogatást gyermekes szülők, családok vehetik igénybe.
Legolvasottabb cikkek
Számos körülmény befolyásolja, hogy ki, hol lakik. Ezek közül az egyik elsődlegestényező az anyagi helyzet, de persze a kérdés nem annyira egyszerű, hogy mindenki olyan lakást, házat vesz, amilyet megengedhet magának.
dummy 10 perc

Milliókat érő gyermekek

2021.05.24. Nagy Szabolcs
Az állami lakástámogatás keretében a családok – különösen a több gyereket nevelők vagy vállalók – jelentős segítséget kaphatnak lakásvásárláshoz, bővítéshez, felújításhoz.
júl.
27.
dummy 3 perc
szerk./Építőpont
Ehavi Kedvenceinkben a hagyományos és modern lapostető hőoptimalizálásával foglalkozunk, valamint egy kiváló flexibilis csemperagasztót ajánlunk azok számára, akik éppen hidegburkolásban gondolkodnak. Aktuális Kedvenceinket 25 Építőpontunkban keresheted július 26. és augusztus 14-e között.
júl.
13.
dummy 3 perc
Szerk./Építőpont
Több mint háromszáz épület sérült meg 2021. június 25-én délután a Somogy megyei Kadarkúton a jégesővel kísért viharban. A méretes jégdarabok elsősorban a tetőkben - főként a palában és a cserépben - tettek kárt.
júl.
7.
Szerk./Építőpont
A mérnökök több ház körüli munkára, így a fal javítása céljára - így a már egyszer festett gipszkarton falak csiszolására is - használható, praktikus és korszerű – általában – elektromos hajtású alkalmatosságokat fejlesztettek ki. Ilyenek a falcsiszoló gépek is.
júl.
7.
dummy 3 perc
Szerk./Építőpont
Folytatódik a HUFBAU idén májusban útjára indított és hamar népszerűvé vált akciósorozata. Júliusi Kedvenceink között megtalálod a Mapei flexibilis ragasztóját, valamint az SW Zselickő elnevezésű térkövét is.
júl.
6.
Szerk./Építőpont
A nagy hőség a legtöbb pázsitot igencsak megviseli, ahogyan minden mást is. Ez azonban nem jelenti, hogy ne lehetne ilyenkor megfelelő védelmet nyújtani a fűnek. A kertszépítés ezen mozzanatához adunk gyepgondozási tanácsokat, hogy a szépen rendezett kert ne csak álom maradjon.
júl.
4.
Szerk./Építőpont
Ez a stílus még 2021 lakberendezési trendjei sorában is a szabadság életérzését sugallja, amennyiben nem engedjük magunkra telepedni a commerciális világ előre kitalált sablonjait, hanem régi ( vintage: régebbi, kopottas, klasszikus, antik) korok tárgyaiért visszanyúlva válogatunk az ízlésünkhöz legjobban illeszkedő, történettel bíró, minőségi darabok közül, és azokat szervesítjük az otthon enteriőrjébe, nem ritkán eredeti rendeltetésüket odahagyva és korszerű tárgyainkkal teremtve harmóniát. De hogy ne kelljen mélyen a zsebbe nyúlni, pár lakberendezési ötlet a vintage hangulat megteremtéséhez a DIY, azaz csináld magad keretei között.
jún.
30.
Szerk./Építőpont
A lakótér problémája feltétlenül az évezred fontos kérdései közé tartozik. A skála alulsó végén már szerkezetkészen jelentkeznek garzonlakás nagyságú, energiatakarékos családi típusházak a piacon. Ahogy a készházak közül a kisebb méretű finn rönk- vagy gerendaházakkal is találkozni, nemcsak balatoni szomszédságokban. Az állag sérelme nélkül elmozdítható lakóingatlanok azonban külön minőséget képviselnek.
jún.
28.
dummy 9 perc
Szerk./Építőpont
Az elmúlt hónapok drasztikus áremelkedést hoztak az építőanyagok piacán, így a polisztirol, az acél és a fa ára is extrém növekedést produkált. Ezt a szakértők több tényező együttes hatására vezetik vissza. Egy biztos, sokkal inkább a világpiaci árak és folyamatok, mint a kereslet növekedésére alapozott profitmaximalizálás sarkallja a gyártókat az áremelésre, ahogy azt néhányan feltételezik
jún.
26.
Szerk./Építőpont
A szabadban levő szobaterület színpompás „virágkultuszához” jó ideig ausztriai utazásokat használhattunk „mintát szemrevételező” tanulmányút céljaira. Pedig egy ideje megismerkedhettünk már a Távol-Kelet évezredes minikert-hagyományaival is. Földrészünk modern nagyvárosai – nemcsak a házgyári lakótelepek korszakában – egyre inkább fölfelé építkeztek. Közben a világjárvány követelte bezárkózás itthon és másutt alaposan felértékelte a magáningatlanok kültéri helyeinek hasznosítását.
jún.
25.
Szerk./Építőpont
Legyen akár a fal, akár a padló csempeborításáról szó, versenyelőnye a tisztíthatóságban közmondásos. Mindez a gyakorlatban sem kell legyen másképp, bár azért sosem árt egy gyors és problémaközpontú vizsgálódás, mielőtt tisztaságnapot tartanánk.
jún.
23.
dummy 4 perc
Szerk./Építőpont
Meglehetősen bosszantó, ha a ház körüli járdák, beállók és egyéb betonozott felületek elkopnak, kátyúsodnak. Nem csupán esztétikai probléma, de a kialakult szituáció megnehezíti a tisztítást, sőt még balesetveszélyt is jelenthet. Ahogyan nem tréfa a pincében szivárgó vagy a ház alá csordogáló víz sem. Ilyenkor sokan döntenek úgy, hogy maguk veszik kézbe a dolgot, hiszen egy kis betonozás nem a világ. Tényleg megoldható a DIY, azaz „csináld magad!” kereti között, viszont nem árthat pár jótanács a siker érdekében. A legfontosabb tudnivalókat a Duna-Dráva Cement cégcsoporthoz tartozó Beton Technológia Centrum Kft. főtechnológusa, Földvári Gábor foglalja össze.
jún.
22.
Szerk./Építőpont
A kemény csapvíz gyakran fellépő, makacs problémákat idéz elő, mely a hétköznapi kellemetlenségektől a nagyobb horderejű és költségű problémákig is vezethet. A kemény vízben lévő ásványokból kialakuló vízkő nem csupán a foltos poharak miatt jelent bosszúságot, de a háztartási berendezéseket és csapokat is tönkreteheti. Szerencsére azonban ez könnyen megelőzhető: otthoni vízlágyító berendezésekkel.