Kellősítők

A Büsscher & Hoffmann Kft. alapvetően két féle kellősítőt kínál: oldószeres ill. nem oldószeres vizes bázisú anyagokat. Ez alapvetően meghatározza a tárolás, felhasználás körülményeit.

Az oldószeres anyagokat lehetőleg fagymentes helyen kell tárolni, mivel tűzveszélyes anyag, ezért a tárolásnál ezt is figyelembe kell venni.

A vizes bázisú anyagokat mindig fagymentes helyen kell tárolni, és felhasználni is csak fagymentes esetben szabad.

 

A kellősítők a fogadó szerkezetet teszik alkalmassá a bitumenes lemezek fogadására.

Alkalmazhatók: szilikát felületeken (tégla, beton, pórusbeton), fa- és fém felületek kellősítésére. Az anyagfelhasználás a felület porózusságától függően változik. Felhordható ecsettel vagy hengerrel történik. Az oldószeres kellősítők esetén az aljzatnak kellően száraznak kell lennie és a felhordás után meg kell várni az oldószer teljes eltávozását. Ennek elmulasztása a bitumenes lemez leválásához vezethet.

A kellősítőkhöz tartozó biztonsági adatlapot jó ismerni, hogy baj esetén milyen teendőkre van szükség a dolgozók védelmében.

 

A zsákos bitumen melegítve az egyéb kiegészítő munkálatoknál használható. Felhasználásuk gondosságot igényel, mert a túlmelegített bitumen belobban és a keletkezett tűz oltása nehézkes.