Speed lemez új generációs vízszigetelő anyag

Speed lemezek

 

A hazai vízszigetelés kiváló termékei közé tartoznak a Büsscher & Hoffmann által gyártott bitumenes vízszigetelő lemezek. Ezen lemezek között különleges helyet foglalnak el a Speed-technológiával gyártott lemezek családja.

Ezek a lemezek kimondottan a magyar felhasználók igényére lett fejlesztve. A Speed-technológiával gyártott lemezek alsó felületén egy bordázat alakul ki. Ezek a bordák, mivel a melegítő gázláng nagyobb felületen éri, könnyebben olvadnak meg és ezzel csökken a felhasználandó gáz mennyisége, a megolvadt bitumen jobban tapad az alatta lévő réteghez, és a munka is gyorsabban halad. A biztosabb tapadás javítja a tető vízszigetelő képességét, hosszú időn keresztül biztosítja a tető funkcionális működését.

 

A lemezek többféle alsó és felső felülette ill. hordozóval készülnek. A lemezek alsó felülete mindig fóliás, ami meggátolja az összetekercselt lemezfelület összeragadását, de a melegítés során leolvad.

 

A lemezek felső felülete lehet homokolt, vagy palazúzalékos. A homokolt lemezeket több rétegű szigetelés esetén az alsó rétegekben alkalmazzuk, míg a palazúzalékos lemezeket lapostetők felső (záró) rétegeként használjuk. A palazúzalék megvédi a lemezeket a nap káros sugárzásától, biztosítja hosszú időre a tető működő képességét és esztétikai igényeket is szolgál. Legyen szép az épület ötödik homlokzatai is: a tető.

 

A Speed-technológiával gyártott lemezek többfajta hordozó anyaggal készülnek. Ez lehet: üvegfátyol, üvegszövet, poliészter fátyol. Az alábbi táblázat áttekintést ad az egyes anyagokról.

 

Cikkszám

Termék

Megnevezés

Hordozó anyag

Vastagság

[mm]

Felületi bevonat

felül

alul

H49027

GV E 45 K SPEED

Baruplan Speed

üvegfátyol

4,0

homok

fólia

H49126

GVD E 45 K SPEED

Baruplan Schiefer Speed

üvegfátyol

4,2

pala

fólia

H51007

GG E 45 K SPEED

Baruplan Speed

üvegszövet

4,0

homok

fólia

H51006

KV E 45 K SPEED

Baruplan Speed

poliészter fátyol

4,0

homok

fólia

H51217

KVD E 45 K SPPED

Baruplan Schiefer Speed

poliészter fátyol

4,2

pala

fólia

 

 

Minden egyes anyag rendelkezik teljesítménynyilatkozattal és adatlappal.

Az egyes anyagokat különböző területen lehet alkalmazni:

·         új építésű lapostetők szigetelése

·         meglévő lapostetők felújítása

·         épületszerkezetek szigetelése talajpára vagy talajnedvesség elleni szigetelés

 

Minden feladat más, ezért az egyes feladatokra más-más anyagot célszerű, szabad vagy kell használni. Az anyagválasztásnál figyelembe kell venni az adott feladatra jellemző helyi adottságokat, specialitásokat.

A gondos anyagválasztásban segítséget adnak a Büsscher & Hoffmann Kft. alkalmazástechnikai kiadványai.