VELUXA VELUX Magyarország Kft-ről

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft. 1986 óta van jelen a hazai piacon – a 300 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.

A VELUX Cégcsoportról

A VELUX Cégcsoport küldetése immár majdnem 75 éve, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót és távvezérlő elemeket gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termék-gyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van.

Dán minőség, magyar gyártás

E két nemzeti összetevő hozzáadásával készülnek hazánkban 1986 óta a VELUX tetőtéri ablakok. Dán esztétikai jegyeket alapul véve, Magyarországon több mint 1000 munkavállaló hozza létre nap, mint nap a garantált VELUX minőséget.

Formatervezés ötvözi a letisztult dizájnt, a funkcionalitást és az innovációt, ahogy azt a világszabadalomként jegyzett vasalat is alátámasztja. A külsőség mellett a belbecs is ugyanolyan fontos.


A VELUX cégcsoport küldetése a kiválóságra törekvés, melyre nem csekély felelősségvállalással mindennap törekednek. Már 2014 év végére elérték, hogy fertődi és fertőszentmiklósi gyáraikban a keletkező összes hulladékmennyiség 96,8%-át újrahasznosítják.
A VELUX cégcsoportnak nagyon fontos, hogy termékeik kiváló minőségét úgy érjék el, hogy közben odafigyelnek a környezetünkre gyakorolt hatásra is. Energiatakarékossági akciótervük alappillére a fenntarthatóság, a széndioxid-kibocsátás minimalizálása és az energiahatékony gyártás. Így nem pusztán kiváló minőségű ablakot kínálnak, hanem fenntarthatóságot és környezettudatosságot is garantálnak termékeik használatával. Olyan befektetésre hívják fel a figyelmet, ami unokáink számára is megtérül.