Skip to main content

Energiahatékony, környezettudatosan előállított építőanyagok

Az elmúlt évek változást hoztak az új építésű ingatlanok energiahatékonysági minősítésében. A korábbinál jóval szigorúbb besorolások nemcsak a tudatos energiafelhasználásra hívta fel a figyelmet, hanem magasabb besorolás esetén ingatlanunk értékét is növelheti. Ezért tartjuk fontosnak, hogy a HUFBAU által forgalmazott építőanyagokat energiahatékonysági szempontok szerint is rangsoroljuk, emellett vizsgáljuk előállításuk környezettudatosságát is.

KNE támogató termékek

ECOWIN

A HUFBAU megújuló energia emblémát, és a hozzá kapcsolódó zöld csillagokat, azok a megújuló energiafelhasználást támogató rendszerek, illetve építőanyagok kapják, amelyek a piacon a legjobb ár-érték arányú megoldást kínálják a közel nulla energiaigényű (KNE) épületek tervezéséhez, építéséhez, különböző termékcsoportokban.

A gyártók által közölt adatok és árak összehasonlítását követően, egy ötcsillagos rendszerben, a három, négy és öt zöld ECOWIN csillagot elért termékeket emeljük ki.

ECOWIN emblémával pedig azokat az általunk forgalmazott rendszereket, eszközöket látjuk el, amelyek támogatják az ingatlanok energiaigényének, 2022. június 30. után előírt, kötelező 25%-os megújuló energia részarányát.

ECOWIN termékek

Keressen már minősített termékkategóriáinkon belül!

A minősítést elért termékek táblázatait az alábbi
gombra kattintva érhető el.

Táblázatok letöltése

Az energetikai szakértő választ

ECOWIN energetikai besorolási rendszer megalkotására, valamint az ECOLINE megfelelés vizsgálatára a HUFBAU Építőpont Hálózattól független szakértőt kért fel. A termékek ECOWIN rangsorolását, a rendszerek ECOLINE megfelelését a Via Energia Kft., Póth Bálint energetikai szakértő, építőmérnök végzi.

Környezetbarát úton

ECOLINE

Környezettudatos vásárlóink egyre nagyobb számban keresik azokat az építőanyagokat, amelyek előállítása során szempont a környezet fokozott védelme.

Ezért az ECOLINE emblémával ellátott termékeinket olyan termékek közül választjuk, amelyek előállítása során a mért kibocsátási értékek szintje a helyben érvényben lévő határértékektől jelentősen alacsonyabb, vagy előállítási módja bizonyítottan az iparáig standardokhoz képest jelentősen kisebb környezeti terheléssel jár.*

*gyártói nyilatkozatok alapján

ECOLINE termékek, rendszerek

Keressen már minősített termékkategóriáinkon belül!

ecoline image
Hufbau Eps Smart

80-as Pisztirol lap

Részletek
ecoline image
Hufbau Eps Smart

80-as Pisztirol lap

Részletek
ecoline image
Hufbau Eps Smart

80-as Pisztirol lap

Részletek

14 db

További ECOLINE termékeink

Iratkozz fel hírlevelünkre, és legyél naprakész akcióinkról!