Skip to main content

Otthonfelújítás

Otthonfelújítási támogatás és hitel

Így igényelj három milliót!

2021 januárjától új támogatási források nyíltak meg, amelyek a lakás, ház felújítását könnyítik meg.
A támogatást gyermekes szülők, családok vehetik igénybe. A  finanszírozott tevékenységek köre kiterjed csaknem
az összes felújítási munkára, még beépíthető háztartási gépek beszerzésére is.

2021 januárjától új támogatási források nyíltak meg, amelyek a lakás, ház felújítását könnyítik meg.
A támogatást gyermekes szülők, családok vehetik igénybe. A  finanszírozott tevékenységek köre kiterjed csaknem az összes felújítási munkára, még beépíthető háztartási gépek beszerzésére is.

Van azonban néhány fontos feltétel. A Részletes leírást regisztráció után elküldjük neked emailen.

Otthonfelújítási
támogatás és hitel

Keressünk együtt 3 milliót!

2021 januárjától új támogatási források nyíltak meg, amelyek a lakás, ház felújítását könnyítik meg.
A támogatást gyermekes szülők, családok vehetik igénybe. A  finanszírozott tevékenységek köre kiterjed csaknem az összes felújítási munkára, még beépíthető háztartási gépek beszerzésére is.

Van azonban néhány fontos feltétel. A Részletes leírást regisztráció után elküldjük Önnek emailen.

2021-től legfeljebb hárommillió
forinttal támogatja az állam a lakások,
házak felújítását.

A támogatást szülők igényelhetik,
amennyiben legalább egy gyermek velük él.

Minden család egyszer élhet a támogatással, amelynek összege a
számlával igazolt felújítási költségek fele, legfeljebb hárommillió forint.
Fontos, hogy a támogatási összegben az anyagköltség és
 a munkadíj 50-50%-os arányban számolható el.

Néhány példa a támogatás igénybevételére:

Vállalkozói díj Anyagköltség Felvehető támogatás
0 Ft 6 000 000 Ft 0 Ft
1 500 000 Ft 4 500 000 Ft 3 000 000 Ft
2 000 000 Ft 5 000 000 Ft 3 000 000 Ft
3 000 000 Ft 3 000 000 Ft 3 000 000 Ft
1 000 000 Ft 2 000 000 Ft 1 500 000 Ft
1 000 000 Ft 9 000 000 Ft 2 000 000 Ft
500 000 Ft 3 000 000 Ft 1 000 000 Ft
750 000 Ft 5 250 000 Ft 1 500 000 Ft
4 000 000 Ft 500 000 Ft 1 000 000 Ft

Segít a Hufbau!

Kérje munkatársaink tanácsát, tájékoztatjuk az otthonfelújítási támogatás
igénybevételének feltételeiről! Segítünk abban, hogy a lehető legmagasabb összegű támogatást megszerezze! Kedvezményes beszerzési lehetőséggel segítjük azokat, akik nálunk vásárolják meg a felújításhoz szükséges anyagokat!

Keressünk együtt 3 millió forintot!

Kik igényelhetik a lakás-
felújítási támogatást?
Mire vehető igénybe a támogatás?
Hogyan
folyósítják?
A számla
nem elég!
Ha nincs
elég önerő
Hol a legnagyobb
az érdeklődés?

Kik igényelhetik a lakásfelújítási támogatást?

Legalább egy, a szülőkkel együtt lakó gyermek szükséges a támogatáshoz. A legalább 12 hetes magzatok és a 25. életévüket még be
nem töltött, együtt lakó gyermekek is beszámítanak. A gyodra (Gyermekek Otthongondozási Díja) jogosító gyermekek esetében nincs
életkori határ.

Egyszülős családok és különélők, elváltak is élhetnek a lehetőséggel, utóbbiak esetében az a fél jogosult rá, aki neveli a gyermeket. Ha mindketten 1-1 gyereket nevelnek, akkor legfeljebb 1,5-1,5 millió forintot vehetnek igénybe. Az egyik fél – aki éppen nem tervez felújítást – dönthet úgy, hogy lemond a saját részéről, és átadja a támogatásra a jogot a másiknak, aki így a teljes, 3 milliós összegre jogosulttá válik.

A támogatás abban az esetben igényelhető, ha az igénylő(k), illetve a kiskorú gyermek a támogatással érintett lakásban együttesen legalább 50%-os mértékű tulajdoni hányaddal rendelkeznek.

Az igénylés időpontjakor legalább egy éve a bejelentett lakásban kell laknia a szülőknek és a gyermek(ek)nek.

Legalább 1 éves, maximum 30 napra megszakított folyamatos társadalombiztosítási jogviszony kell a támogatáshoz (vállalkozók esetében is). Mentesülnek a TB jogviszonyra vonatkozó elvárás alól azok az igénylők, akik gyermekük után otthongondozási díjat vagy ápolási díjat kapnak.

Az igénylőnek nem lehet köztartozása. (A banki adóslistán – KHR –
szereplés nem minősül köztartozásnak, így az nem számít kizáró oknak.)

Mire vehető igénybe a támogatás?

Fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje.

Az épület szigetelése. (Lábazat-
szigetelés, hő-, hang-, illetve vízszigetelés.)

Tetőcsere, -felújítás, -szigetelés.

Lámpák vagy világítótestek beépítése vagy cseréje.

Melegvízrendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje.

Víz-, csatorna-, elektromos-, gáz-közműszolgáltatás bevezetése, belső hálózatának kiépítése vagy cseréje.

Fürdő, WC létesítése.

Külső nyílászáró cseréje, redőny, árnyékoló, spaletta, rovarháló, biztonsági rács felszerelése vagy cseréje, párkányok, küszöbök cseréje, felújítása.

Kémény építése, korszerűsítése.

Klímaberendezés beépítése, cseréje.

Napkollektor, napelemes rendszer telepítése, cseréje.

Beépíthető bútor vagy konyhai gép beépítése, cseréje.

Belső tér felújítása: burkolat cseréje, felújítása, festés, tapétázás, galériaépítés, a belső lépcső kialakítása és cseréje. Szaniterek beépítése vagy cseréje, villanykapcsolók és dugaljak kialakítása és cseréje. Belső nyílászárók, belső párkányok, küszöbök beépítése, cseréje vagy felújítása.

Nem lakás céljára szolgáló helyiség (nyári konyha, mosókonyha, tároló) felújítása.

Kerítés építése.

Garázs építése, nyitott kocsibeálló kialakítása.

Terasz, loggia, erkély, előtető építése.

Térburkolat készítése, cseréje.

Télikert kialakítása.

Alapozási szerkezet megerősítése.

Meghatározott akadálymentesítési munkák, amennyiben az igénylő vagy gyermeke mozgáskorlátozott.

Hogyan folyósítják?

A támogatás az utolsó számla kifizetését követő 60 napon belül, de legkésőbb 2022. december 31-ig, egy összegben igényelhető. A folyósítást követő hat hónapban bármikor ellenőrizhetik kormányhivatalok, hogy az igénylők a támogatást valóban olyan munkák elvégzésére fordították, amire igényelték.

A számla nem elég!

Félreértésre adhat okot, hogy a legtöbb tájékoztatóban az szerepel, hogy a kifizetéshez a számlák bemutatása szükséges. Ez azonban nem elegendő. Fontos, hogy a vállalkozóval, vagy vállalkozókkal szerződést kössünk, ezt is csatolni kell a támogatási kérelemhez. Emellett be kell mutatni a számlák kifizetését igazoló dokumentumot. Ez lehet egy bevételi bizonylat a munkát végző szakembertől, vagy banki átutalási bizonylat. Arra is figyelni kell, hogy ha a megrendelő nem maga szerzi be a szükséges anyagokat, hanem azt is a vállalkozóra bízza, ebben az esetben nem elég a végszámla, külön részletezni kell, hogy ebből mennyi volt az anyagköltség, és mennyi a munkadíj.

Ha nincs elég önerő

A támogatási maximumot nem kell kimeríteni, kisebb felújításokra is érdemes igénybe venni a lehetőséget. Természetesen mindenki akkor jár jól, ha eléri a 6 milliós keretet, ami után igénybe veheti a 3 milliós támogatási összeget. Amennyiben valaki tervez felújítást, de nem rendelkezik megfelelő saját tőkével, egy speciális, kifejezetten az otthonteremtési támogatáshoz kialakított hitelkonstrukcióval is finanszírozhatja az önrészt.

A családok otthonuk felújítására igen kedvező, 3%-os kamatozású, legfeljebb 6 millió forint összegű, jelzálog alapú lakáshitelt is felvehetnek. Az erről szóló rendelet a Magyar Közlönyben** jelent meg.

A hitel az otthonfelújítási támogatáshoz szorosan kapcsolódik, ugyanis a támogatás összegével a munkálatok befejezését követően automatikusan csökkentik a hiteltartozást. A futamidő maximum 10 év. Az új hitelkonstrukció 2021. február 1-től elérhető.

Aki így szeretné finanszírozni otthona felújítását, annak először a banki hitelt kell igényelnie. Ezután egy éve lesz arra, hogy benyújtsa az otthonfelújítási támogatásra is az igényt, vagyis egy éven belül kell beadni a számlákat az elkészült felújításról.

A hitel felvételének személyi feltételei megegyeznek azzal, amelyek az otthonfelújítási támogatás igénybevételéhez is szükségesek. A bank megvizsgálja, hogy az igénylő megfelel-e a támogatási program feltételeinek, illetve a támogatás igénylésekor a Magyar Államkincstár is ellenőrzi, hogy az igénylő jogosult-e a felújítási támogatásra.

Fontos, hogy bár a támogatás igénybevételét nem zárja ki, ha valaki szerepel a banki hitelinformációs rendszerben (KHR), a hitel felvételét ez meghiúsíthatja. Amennyiben a banki hitelbírálat alapján valaki nem jogosult a teljes hitelösszegre, egyéb piaci konstrukciókban, például személyi hitelben is gondolkodhat, ezek kamata azonban kevésbé kedvező, mint az otthonfelújításhoz kapcsolódó hitelé.

Hol a legnagyobb az érdeklődés?

A lakosság következő egy évre vonatkozó lakásfelújítási és korszerűsítési kilátásai a tavalyi negyedik negyedévben ismét erőteljesebbé váltak, a várakozások 14 éves csúcsra emelkedtek. A bejelentett kormányzati ösztönző intézkedések hatására a következő egy évben a magyar lakásállomány csaknem 14 százalékán végezhetnek fejújítási, korszerűsítési munkákat – derül ki a GKI és a Masterplast legfrissebb, reprezentatív kutatásából. Ezer fő bevonásával végezték a kutatást, amely nem, életkor, lakóhely és iskolai végzettség szerint reprezentálja a magyar lakosság összetételét.

A kutatás szerint a várakozások a 2008-as válság előtti időket idézik.
A tervek megvalósulása esetén egy éven belül mintegy 570 ezer lakáson végezhetnek el kisebb-nagyobb munkálatot. A legerősebb felújítási szándék a családi házak lakói körében tapasztalható, csaknem 18 százalékkal. A legkisebb korszerűsítési kedvet a panellakásokban élők körében mérték, 9,6 százalékos aránnyal. A tégla építésű társasházakban lakók tervei a kettő között helyezkednek el, 12 százalékos aránnyal.

Budapesten a megkérdezett háztartások lakóinak 12 százaléka, a megyeszékhelyeken és az egyéb városokban 13 és 14 százaléka, a községekben pedig 18 százaléka készül felújításra. A régiók közül Nyugat-Dunántúlon érezhető a legnagyobb aktivitás, ott a háztartások 16 százaléka készül valamilyen felújításra, de az észak-magyarországi és az észak-alföldi régióban is az országos átlagot meghaladó felújítási-korszerűsítési tevékenység várható.

KIK IGÉNYELHETIK A LAKÁSFELÚJÍTÁSI TÁMOGATÁST?

Legalább egy, a szülőkkel együtt lakó gyermek szükséges a támogatáshoz. A legalább 12 hetes magzatok és a 25. életévüket még be
nem töltött, együtt lakó gyermekek is beszámítanak. A gyodra (Gyermekek Otthongondozási Díja) jogosító gyermekek esetében nincs
életkori határ.

Egyszülős családok és különélők, elváltak is élhetnek a lehetőséggel, utóbbiak esetében az a fél jogosult rá, aki neveli a gyermeket. Ha mindketten 1-1 gyereket nevelnek, akkor legfeljebb 1,5-1,5 millió forintot vehetnek igénybe. Az egyik fél – aki éppen nem tervez felújítást – dönthet úgy, hogy lemond a saját részéről, és átadja a támogatásra a jogot a másiknak, aki így a teljes, 3 milliós összegre jogosulttá válik.

A támogatás abban az esetben igényelhető, ha az igénylő(k), illetve a kiskorú gyermek a támogatással érintett lakásban együttesen legalább 50%-os mértékű tulajdoni hányaddal rendelkeznek.

Az igénylés időpontjakor legalább egy éve a bejelentett lakásban kell laknia a szülőknek és a gyermek(ek)nek.

Legalább 1 éves, maximum 30 napra megszakított folyamatos társadalombiztosítási jogviszony kell a támogatáshoz (vállalkozók esetében is). Mentesülnek a TB jogviszonyra vonatkozó elvárás alól azok az igénylők, akik gyermekük után otthongondozási díjat vagy ápolási díjat kapnak.

Az igénylőnek nem lehet köztartozása. (A banki adóslistán – KHR –
szereplés nem minősül köztartozásnak, így az nem számít kizáró oknak.)

MIRE VEHETŐ IGÉNYBE A TÁMOGATÁS?

Fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje.

Az épület szigetelése. (Lábazat-
szigetelés, hő-, hang-, illetve vízszigetelés.)

Tetőcsere, -felújítás, -szigetelés.

Lámpák vagy világítótestek beépítése vagy cseréje.

Melegvízrendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje.

Víz-, csatorna-, elektromos-, gáz-közműszolgáltatás bevezetése, belső hálózatának kiépítése vagy cseréje.

Fürdő, WC létesítése.

Külső nyílászáró cseréje, redőny, árnyékoló, spaletta, rovarháló, biztonsági rács felszerelése vagy cseréje, párkányok, küszöbök cseréje, felújítása.

Kémény építése, korszerűsítése.

Klímaberendezés beépítése, cseréje.

Napkollektor, napelemes rendszer telepítése, cseréje.

Beépíthető bútor vagy konyhai gép beépítése, cseréje.

Belső tér felújítása: burkolat cseréje, felújítása, festés, tapétázás, galériaépítés, a belső lépcső kialakítása és cseréje. Szaniterek beépítése vagy cseréje, villanykapcsolók és dugaljak kialakítása és cseréje. Belső nyílászárók, belső párkányok, küszöbök beépítése, cseréje vagy felújítása.

Nem lakás céljára szolgáló helyiség (nyári konyha, mosókonyha, tároló) felújítása.

Kerítés építése.

Garázs építése, nyitott kocsibeálló kialakítása.

Terasz, loggia, erkély, előtető építése.

Térburkolat készítése, cseréje.

Télikert kialakítása.

Alapozási szerkezet megerősítése.

Meghatározott akadálymentesítési munkák, amennyiben az igénylő vagy gyermeke mozgáskorlátozott.

HOGYAN FOLYÓSÍTJÁK?

A támogatás az utolsó számla kifizetését követő 60 napon belül, de legkésőbb 2022. december 31-ig, egy összegben igényelhető. A folyósítást követő hat hónapban bármikor ellenőrizhetik kormányhivatalok, hogy az igénylők a támogatást valóban olyan munkák elvégzésére fordították, amire igényelték.

A SZÁMLA NEM ELÉG!

Félreértésre adhat okot, hogy a legtöbb tájékoztatóban az szerepel, hogy a kifizetéshez a számlák bemutatása szükséges. Ez azonban nem elegendő. Fontos, hogy a vállalkozóval, vagy vállalkozókkal szerződést kössünk, ezt is csatolni kell a támogatási kérelemhez. Emellett be kell mutatni a számlák kifizetését igazoló dokumentumot. Ez lehet egy bevételi bizonylat a munkát végző szakembertől, vagy banki átutalási bizonylat. Arra is figyelni kell, hogy ha a megrendelő nem maga szerzi be a szükséges anyagokat, hanem azt is a vállalkozóra bízza, ebben az esetben nem elég a végszámla, külön részletezni kell, hogy ebből mennyi volt az anyagköltség, és mennyi a munkadíj.

HA NINCS ELÉG ÖNERŐ

A támogatási maximumot nem kell kimeríteni, kisebb felújításokra is érdemes igénybe venni a lehetőséget. Természetesen mindenki akkor jár jól, ha eléri a 6 milliós keretet, ami után igénybe veheti a 3 milliós támogatási összeget. Amennyiben valaki tervez felújítást, de nem rendelkezik megfelelő saját tőkével, egy speciális, kifejezetten az otthonteremtési támogatáshoz kialakított hitelkonstrukcióval is finanszírozhatja az önrészt.

A családok otthonuk felújítására igen kedvező, 3%-os kamatozású, legfeljebb 6 millió forint összegű, jelzálog alapú lakáshitelt is felvehetnek. Az erről szóló rendelet a Magyar Közlönyben** jelent meg.

A hitel az otthonfelújítási támogatáshoz szorosan kapcsolódik, ugyanis a támogatás összegével a munkálatok befejezését követően automatikusan csökkentik a hiteltartozást. A futamidő maximum 10 év. Az új hitelkonstrukció 2021. február 1-től elérhető.

Aki így szeretné finanszírozni otthona felújítását, annak először a banki hitelt kell igényelnie. Ezután egy éve lesz arra, hogy benyújtsa az otthonfelújítási támogatásra is az igényt, vagyis egy éven belül kell beadni a számlákat az elkészült felújításról.

A hitel felvételének személyi feltételei megegyeznek azzal, amelyek az otthonfelújítási támogatás igénybevételéhez is szükségesek. A bank megvizsgálja, hogy az igénylő megfelel-e a támogatási program feltételeinek, illetve a támogatás igénylésekor a Magyar Államkincstár is ellenőrzi, hogy az igénylő jogosult-e a felújítási támogatásra.

Fontos, hogy bár a támogatás igénybevételét nem zárja ki, ha valaki szerepel a banki hitelinformációs rendszerben (KHR), a hitel felvételét ez meghiúsíthatja. Amennyiben a banki hitelbírálat alapján valaki nem jogosult a teljes hitelösszegre, egyéb piaci konstrukciókban, például személyi hitelben is gondolkodhat, ezek kamata azonban kevésbé kedvező, mint az otthonfelújításhoz kapcsolódó hitelé.

HOL A LEGNAGYOBB AZ ÉRDEKLŐDÉS?

A lakosság következő egy évre vonatkozó lakásfelújítási és korszerűsítési kilátásai a tavalyi negyedik negyedévben ismét erőteljesebbé váltak, a várakozások 14 éves csúcsra emelkedtek. A bejelentett kormányzati ösztönző intézkedések hatására a következő egy évben a magyar lakásállomány csaknem 14 százalékán végezhetnek fejújítási, korszerűsítési munkákat – derül ki a GKI és a Masterplast legfrissebb, reprezentatív kutatásából. Ezer fő bevonásával végezték a kutatást, amely nem, életkor, lakóhely és iskolai végzettség szerint reprezentálja a magyar lakosság összetételét.

A kutatás szerint a várakozások a 2008-as válság előtti időket idézik.
A tervek megvalósulása esetén egy éven belül mintegy 570 ezer lakáson végezhetnek el kisebb-nagyobb munkálatot. A legerősebb felújítási szándék a családi házak lakói körében tapasztalható, csaknem 18 százalékkal. A legkisebb korszerűsítési kedvet a panellakásokban élők körében mérték, 9,6 százalékos aránnyal. A tégla építésű társasházakban lakók tervei a kettő között helyezkednek el, 12 százalékos aránnyal.

Budapesten a megkérdezett háztartások lakóinak 12 százaléka, a megyeszékhelyeken és az egyéb városokban 13 és 14 százaléka, a községekben pedig 18 százaléka készül felújításra. A régiók közül Nyugat-Dunántúlon érezhető a legnagyobb aktivitás, ott a háztartások 16 százaléka készül valamilyen felújításra, de az észak-magyarországi és az észak-alföldi régióban is az országos átlagot meghaladó felújítási-korszerűsítési tevékenység várható.

Ház, vagy lakás felújítás

HÁZ
LAKÁS

Néhány példa a támogatás igénybevételére:

víz-, csatorna-, elektromos-, gáz-közműszolgáltatás bevezetése, illetve belső hálózatának kiépítése vagy cseréje,
fürdőhelyiség, illetve WC létesítése olyan lakásban, amely nem rendelkezik ilyen helyiséggel,
fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is,
az épület külső festése, színezése, valamint szigetelése, utóbbinál, ideértve a lábazatszigetelést, a hő-, hang-, illetve vízszigetelési munkálatokat,
a külső nyílászáró cseréje, redőny, árnyékoló, spaletta, rovarháló, biztonsági rács felszerelése vagy cseréje, párkányok, küszöbök cseréje vagy felújítása,
tető cseréje, felújítása, szigetelése,
égéstermék-elvezető építése, korszerűsítése,
klímaberendezés beépítése, cseréje,
napkollektor, napelemes rendszer telepítése, cseréje (napelemes rendszer telepítését vagy cseréjét igazoló számla esetén az abban feltüntetett anyagköltség és kapcsolódó vállalkozói díj összesítve nem haladhatja meg a bruttó 450 000 Ft/kWp összeget.)
belső tér felújítása, ideértve a lakás helyiségeinek belső fali, padló-, födém- vagy álmennyezeti burkolat cseréjét, felújítását, festését, tapétázását, a galériaépítést, a belső lépcső kialakítását és cseréjét, a szaniterek beépítését vagy cseréjét, a villanykapcsolók és -dugaljak kialakítását és cseréjét, a belső nyílászárók, belső párkányok, küszöbök beépítését, cseréjét vagy felújítását, a lámpák vagy világítótestek beépítését vagy cseréjét,
a lakással azonos ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számon található épület, nem lakás céljára szolgáló helyiség (így különösen: nyári konyha, mosókonyha, tároló) felújítása,
kerítés építése,
gépjárműtároló építése vagy nyitott gépkocsibeálló kialakítása,
terasz, loggia, erkély, előtető építése,
térburkolat készítése, cseréje,
télikert kialakítása,
amennyiben az igénylő vagy gyermeke mozgáskorlátozott személynek minősül, meghatározott akadálymentesítési munkák,
alapozási szerkezet megerősítése, valamint
beépíthető bútor vagy konyhai gép beépítése, cseréje,
használati melegvíz rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is.
víz-, csatorna-, elektromos-, gáz-közműszolgáltatás bevezetése, illetve belső hálózatának kiépítése vagy cseréje,
fürdőhelyiség, illetve WC létesítése olyan lakásban, amely nem rendelkezik ilyen helyiséggel,
fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is,
a külső nyílászáró cseréje, redőny, árnyékoló, spaletta, rovarháló, biztonsági rács felszerelése vagy cseréje, párkányok, küszöbök cseréje vagy felújítása,
klímaberendezés beépítése, cseréje,
belső tér felújítása, ideértve a lakás helyiségeinek belső fali, padló-, födém- vagy álmennyezeti burkolat cseréjét, felújítását, festését, tapétázását, a galériaépítést, a belső lépcső kialakítását és cseréjét, a szaniterek beépítését vagy cseréjét, a villanykapcsolók és -dugaljak kialakítását és cseréjét, a belső nyílászárók, belső párkányok, küszöbök beépítését, cseréjét vagy felújítását, a lámpák vagy világítótestek beépítését vagy cseréjét,
amennyiben az igénylő vagy gyermeke mozgáskorlátozott személynek minősül, meghatározott akadálymentesítési munkák,
beépíthető bútor vagy konyhai gép beépítése, cseréje,
használati melegvíz rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is.

Ház, vagy lakás felújítás

Számolja ki, hogy mekkora támogatásra jogosult!

Anyagköltség

0Ft

Munkadíj

0Ft

Összköltség:

0Ft

Igényelhető támogatás:

0Ft

Regisztráljon az összefoglaló PDF-ért!

* kötelező mező
Jogi nyilatkozat