Skip to main content
Festés és barkács2021. szeptember 28.

Az új szerelőragasztótól minden ragad – aminek kell!

Építőpont Magazin
image

Mesterek és a DIY hívei egyaránt ragaszkodni fognak a Soudal új extra erős ragasztójához, amely a legkülönbözőbb anyagok összeillesztését teszi lehetővé.

A kivitelező szakemberek, de a barkácsolók számára is rendre visszatérő mozzanat a munka során a különböző elemek egymáshoz illesztése, rögzítése. Sokféle módszer létezik, de az leszögezhető, hogy a legegyszerűbb és a leggyorsabb megoldás a ragasztás. Nem kell fúrni, nem száll a por, elhagyható  tipli keresgélése, a csavarozás.

Persze csak akkor, ha van olyan ragasztó, amely az egymástól gyakran igen különböző anyagokat képes összetapasztani. A HUFBAU Kedvenc Márka Hetek keretében a Soudal mutatja be legújabb fejlesztését, a megoldást jelentő terméket: a T-Rex Extreme Power szerelőragasztót.

Az aranyszínű  SMX® Hibrid Polimer bázisú készítmény  400kg/m² azonnali tapadóerővel bír a teljes felszín ragasztása esetén.

legtöbb alapfelületen alkalmazható: legyen az beton, tégla, vakolt falfelület, gipszkarton, fa (OSB lap, rétegelt lemez, bútorlap), csempe, üveg, fém, műanyag (PVC).

A házban és a ház körül előforduló legtöbb anyag esetében hatékony. Mivel oldószert nem tartalmaz, érzékenyebb anyagok esetében is használható: tükörhöz, polisztirolból készült lapokhoz, dekorelemekhez.  Az időjárás hatásaival szembeni ellenállósága okán kültéren is bevethető. Postaládák, levélszekrények, házszámok, kőfurnér lapok, beton fedőlapok, ablakpárkányok, külső takarólécek, vagy akár 3 dimenziós dekorelemek, reklámtáblák ragasztása is megoldható általa. A házi felhasználáson túl hatékony ragasztó az építőiparban és fémiparban. Panelek, profilok, tárgyak rugalmasan összeilleszthetők vele.

Burkolati elemek rögzítésére is alkalmas

A belső falra való ragasztás új dimenziója nyílik meg

Napjainkban egyre divatosabb a fából készült díszítők, laminált padlólapok, burkolólapok rögzítése a falfelületre. Ez a feladat az extrém erős azonnali tartás miatt már nem okoz problémát.

Szegélylécek ragasztásánál a T-Rex ExtremePower nagyon jól betapad, kitámasztást nem igényel.

A szegélyléc és vakolt fal: elválaszthatatlanok lesznek

Fal-és padlófűtésnél a fűtési rendszer és vezetékezés sérülékenysége miatta fúrást érdemes elkerülni. Ezekben az esetekben a ragasztás ajánlott helyettesítője a tiplis és csavaros megoldásna

A tükör ragasztás sohasem volt még ennyire egyszerű

A tükrök rögzítése tiplizéssel, csavarozással a tárgy törékenysége miatt mindig kényes feladat. Az azonnali tapadóerőnek köszönhetően viszont ezek elhelyezése a falon is lényegesen gyorsabb, ugyanis a ragasztó már az első másodperctől tart.

A felülethez való közvetlen illesztés után nem szükséges alátámasztani.

Ugyanakkor a hagyományos kontakt ragasztókkal és kétoldalas ragasztószalagokkal szemben, még van korrigálási lehetőség is.

A víz sem ellensége

Akár nedves felületen is használható. Vizes rendszerekkel átfesthető. Sőt, az sem jelent problémát, ha egyenetlen részen alkalmazzák, mert a hepehupákat eltünteti. A nehezebb tárgyakat kezdeti alátámasztás nelkül lehet vele applikálni.

Felhordás egyenletes csíkokban

Használata

A ragasztandó felület legyen szilárd, tiszta, száraz, zsír-és pormentes! A felhordás kinyomópisztoly segítségével történik csíkokban vagy pontszerűen, kb. 15 cm-enként. Ügyelni kell arra, hogy mindig jusson ragasztó a szélekre, sarkokra. A felületek összeillesztése után gumikalapács segítségével oszlatható el egyenletesen a ragasztó anyag. Nagyobb súly esetén a tartós rögzítést a ragasztott anyagok alátámasztása biztosítja. Teljes terhelés 24-48 óra múlva lehetséges. A még friss ragasztó pedig eltávolítható Swipex törlőkendő segítségével. Bár a T-Rex ExtremePowert nagyon sokféle szituációban és anyagnál vizsgálták az előzetes kompatibilitási teszt elvégzése javasolt minden alapfelület esetében.

A termékkel megismerkedhetnek a HUFBAU Kedvenc Márka Hetek keretében szeptember 27-től október 16-ig a kereskedőház építőpontján országszerte.

 

 

 

Ajánlott cikkek