Skip to main content
Hírek2022. július 15.

Második helyen ért célba az 54. Kékszalagon a Principessa

Dávid Lajos
image

Kategóriájában 2., összetettben a 14., az Audi Speed Challenge gyorsasági futamán 1. helyen végzett az 54. Kékszalag Raifeissen Nagydíjon a Principessa, a HUFBAU pécsi és székesfehérvári üzletének támogatásával indult egytestű vitorlás.

Óriási csoda, hogy a Principessa rajthoz állt"

Ritka eseménnyel kezdődött a 2022-es balatoni Kékszalag vitorlásverseny idei rajtja: külön köszöntötték a HUFBAU pécsi és székesfehérvári üzletének támogatásával indult Principessát, amelynek vitorlája tavasszal egy tűzesetben semmisült meg.

„Óriási csodának számít, hogy rajthoz állhattunk, és ilyen jól teljesíthettünk. A Kékszalag volt ugyanis az első alkalom, hogy vízre tettük a hajót a tűzeset után, ezt megelőzően edzésre sem volt lehetőségünk; az utolsó pillanatra érkeztek meg a vitorlák és az alkatrészek.” – idézte fel a nehézségeket Oroszlán Péter, a Principessa kormányosa.

Az eredmény azért is különösen értékes, mert az összetett 14. hely után az egytestű hajók kategóriájában a második, a leginkább a közönséget megszólító, látványos Audi Speed Challenge gyorsasági futamán első helyezést ért el.

 

 

 

Évek óta a HUFBAU támogatásával

„Mindig öröm számunkra, ha a HUFBAU, Magyarország meghatározó építőanyag-kereskedő hálózata fiatal csapatot támogathat, kifejezetten egy olyan rangos versenyen, mint a Kékszalag. Németh Péter csapata minden nehézség ellenére is vállalta a kihívást, és magabiztosan hozták az elismerésre méltó eredményt.” – mondta a célbaérést követően Péter Tamás, a HUFBAU pécsi üzletének, a Téglacentrum Kft. ügyvezetője, tulajdonosa.

 

14 ÓRA ALATT TELJESÍTETTE A TÁVOT A PRINCIPESSA

 

Jól elkapott kezdéssel, az élmezőnnyel együtt  indult a Principessa. A hátszeles rajt után a legénységnek meggyűlt a baja a hínárral, ennek ellenére elsőként fordultak a kenesei bojánál, ahol a szélváltás miatt a mezőny feltorlódott. Itt érte utol a későbbi nyertes Raffica, amely innen nagyjából öt perc előnnyel szabadult, és ezt az előnyét meg is tartotta. Az első helyezett mögött a hátrányt kis mértékben tovább fokozta, hogy a hajó a keszthelyi forduló előtt, a radar zöld jelzése ellenére felült a part közelében. A futam legvégén egy katamaránnal nyert „match race” után, másodiként ért célba a Principessa.

 

principessa

Új vizeken a HUFBAU: célbaérés előtt a Principessa | Fotó: Principessa Sailing Team

„A rengeteg új alkatrésznek és vitorlának köszönhetően a hajó több mint 90 százalékos állapotba került, ami önmagában is hatalmas eredmény. Köszönettel tartozunk támogatóinknak, akik nélkül nem állhattunk volna a 2022-es Kékszalag rajtjához.” – zárta a versenytáv összefoglalását Oroszlán Péter, aki büszkeséggel mesélte, hogy a Principessa eredményes legénysége ezúttal három három hölgy tagot is köszöntött a a soraiban.

Az évek óta sikeresen versenyző hajó és legénysége gyakori vendég a Balatonon és a Garda-tónál, a Németh Péter vezette csapat már a jövő évi kategóriagyőzelemre készül.

Ajánlott cikkek