Skip to main content
Fal és szigetelés2021. szeptember 27.

HUFBAU Kedvencek az innováció jegyében

Építőpont Magazin - Mapei, Soudal
image

Szeptember 27. és október 16. között a Kedvencek a legkorszerűbb megoldásokat kínálja aljzati problémákra valamint otthoni és ipari ragasztásra, ezúttal ajándék termékkel kiegészítve.

A Squinzi család titka az innovációban rejlik

Habár a Mapei csoport családi vállalkozásként tekint magára az építőiparban jártas és nem jártas emberek egyaránt ismerik a nevüket, hiszen egy több mint 80 éves múltra visszatekintő globális cégről beszélünk. Saját bevallásuk szerint sikerük egyik alappillére a kutatás és fejlesztésbe fektetett rengeteg munkaóra, energia és nem utolsó sorban pénz.

Termékeik bátran építenek a tudományos területen elért vívmányokra, melyek alkalmazása világszinten is versenyképes vállalkozássá teszik a Mapeit. Kutatási területeik és így termékpalettájuk is rendkívül szerteágazó. Különböző burkolat ragasztóik, aljzati és tető szigetelő anyagaik az ismertebb termékek közé tartoznak, de emellett építéskémiai anyagokat és sportburkolatokat is gyártanak.

Aktuális Kedvencünk a Mapeguard UM 35 vízszigetelő, feszültségleépítő, elválasztó és repedésáthidaló lemez az előbbi kategóriába tartozik.

Megoldás aljzati problémáira

A laikusok számára a burkolás egy igen egyszerű folyamatnak tűnhet, betonozás, aljzatkiegyenlítés majd jöhet a ragasztó és a kiválasztott járólap, a fugázás után pedig kész is van tökéletes fürdőszobapadló. A mindennapokban azonban ez egy jóval összetettebb folyamat különösen, ha nem éppen ideális körülményekkel szembesülnek a szakemberek.

A Mapeguard UM 35 kifejezetten ilyen problémás aljzatokra kínál megoldást. A lemez felső felülete érdes, HDPE rétegből kialakított méhsejtekből áll, hátoldala pedig polipropilén szövetből épül fel, mindkét jellemző nagy mértékben javítja az alkalmazott ragasztó tapadószilárdságát.

Elválasztó lemezről lévén szó lehetővé teszi az aljzati hézagok ellenőrzés alatt tartását, megelőzi a burkolat alatt kialakult repedések átjutását a legfelső padlórétegre. Párás, nedves helyiségekben is kiválóan alkalmazható köszönhetően remek vízszigetelő adottságainak és a légcsatornák által biztosított párakivezető képességének. A Mapeguard UM 35 remek tulajdonságainak köszönhetően széleskörben alkalmazható lakó és kereskedelmi ingatlanok esetén is.

Építőpontjainkon még többet megtudhat a termék jellemzőiről és alkalmazásáról burkolástechnikai szakértőinktől, a Kedvenc Márka Heteken belül pedig 4.390 forintos méteráron meg is vásárolhatja a terméket.

Turnhoutból a nemzetközi élmezőnybe

Ismét egy családi vállalkozás, mely globális vállalattá nőtte ki magát és mára a nemzetközi élmezőny megkerülhetetlen tagja. A Soudal Csoport a legnagyobb önálló európai gyártója a tömítőanyagoknak, ragasztóknak és poliuretán haboknak a professzionális és lakossági felhasználók piacán.

A Mapeihez hasonlóan a Soudal is kiemelten fontos területként kezeli a kutatás és fejlesztést, mérnökeik technikusaik és kutatóik fáradhatatlanul olyan új termékeken és alkamazásokon dolgoznak, melyek kielégítik a változatos igényekkel rendelkező vásárlóközönséget. A folyamatos innováció a T-Rex termékcsalád, melyben vízbázisú, hibrid polimer, gyorskötésű és transzparens ragasztókat egyaránt megtalálhatunk.

A Kedvencek között a termékcsalád T-Rex Extreme Power elnevezésű szerelőragasztóját ismerheti meg részletesebben, mely legfontosabb jellemzője, hogy rendkívül magas, 400kg/m2 kezdeti tartóerővel bír.

A szerelőragasztók ősragadozójának következő evolúciós lépcsőfoka

A T-Rex Extreme Power esetén érdemes megjegyezni, hogy egy hibrid polimer ragasztóról beszélünk. Ezekről érdemes tudni, hogy a vegyipar legfrissebb fejlesztései közé tartoznak, alig 15-20 éve jelentek meg a piacon azóta pedig folyamatos fejlődésen mentek át.

Előnyük abban rejlik, hogy oldószermentesek, szilikon, víz és izocianát mentesek, ezáltal igen környezetkímélő ragasztók, valamint szinte minden felületen megtapadnak. Az SMX polimer technológián alapuló Extreme Power is magán viseli ezeket a jó tulajdonságokat.

A legtöbb építőanyagon remekül tapad, ideértve a vizes és nedves felületeket, emellett azonban alapozás nélkül is elképesztő kötőerőt biztosít. Kötés után rugalmas és magas szakítószilárdsággal bír, remekül bírja az időjárás viszontagságait és a napsugárzás szerkezetromboló hatásait is. A ragasztó emellett ellenáll az aromás oldószereknek, savaknak, klórozottszínhidrogéneknek, melynek köszönhetően az építőiparban és fémiparban is remekül felhasználható.

A szerelőragasztó a Kedvenc Márka Hetek ideje alatt nem csak megvásárolható Építőpontjainkon, de legalább 8.999 Ft értékű Soudal termék vásárlása esetén ajándékba is adjuk Önnek. További információkért keresse szaktanácsadóinkat!

Népszerű

hírek-blokk-kép-1 image
hírek-blokk-kép-1 image
hírek-blokk-kép-1 image
hírek-blokk-kép-1 image

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Ajánlott cikkek