Skip to main content
Szaniter és gépészet2022. május 27.

Jakuzzi vagy medence? Strandra járás helyett otthoni wellness!

Hufbau
image

Gondolkoztál már azon, egy reggeli kávéval a kezedben, a hajnali napsütésben, hogy mivel tehetnéd még teljesebbé a nyaratokat? Eszedbe jutott már, hogy mindezt mennyire szuper lenne a családi ház saját teraszán élvezni?

Az otthoni wellness már nem luxus, már nem kuriózum. Felismertük az igényeket és a gyártók is odafigyelnek az éterben terjedő hangokra. Igen van lehetőség, és nem kerül egy kisebb ház árába. Megkérdeztük szakértőnket, hogy mire figyelj. Adunk neked tippeket, nehogy rosszul dönts!

 

Otthoni wellness?  Igen. Az emberek az utóbbi időben a pandémia miatt nagyon bezárkóztak, nem lehetett és nem is mertek közösségbe menni. Viszont a relaxációra a stresszoldásra mindenkinek szüksége van, ezért kezdtek kialakítani a saját otthonukba wellness-sarkokat, wellnesshelységeket. Ezek a wellness területek állhatnak szaunából, medencékből, jakuzziból.

 

Medence vagy jakuzzi? Természetesen jakuzzi.

 

Mi is az a jakuzzi? Az 1900-as évek elején egy Roy Jacuzzi nevű úriembernek támadt egy ötlete, hogy egy kádba levegőt, illetve vízsugarat áramoltasson. Ez annyira sikeres lett hogy az évek múlásával nagyon sokan átvették az eljárást és gyártanak masszázsmedencéket, pezsgőfürdőket. A köznyelvi megnevezése ezeknek a termékeknek az, hogy Jacuzzi.  

 

Hogyan válassz jakuzzit?

Egy jakuzzi hosszú távú befektetés, ezért alaposan meg kell fontolni a választást. Nagyon sok masszázsmedence-gyártó nagyon sok terméke jelen van a piacon, hamar el lehet tévedni a jakuzzi kínálatba. Ezért fontos, hogy átnézd a jakuzzi kínálatot és az igényednek megfelelően találd meg a legjobb jakuzzit.

Masszázsmedence vásárlásnál mi az amire mindenképp figyelj?

Ránézésre minden masszázsmedence ugyanazt tudja, de csak ránézésre. Óriási a különbség főleg a műszaki paraméterekben. Nem mindegy, hogy milyen az energia igénye, nem mindegy hány darab fúvóka van beépítve és azt hány masszázspumpa és keringető szivattyú működteti. Nagyon fontos, hogy megfelelő legyen a szigetelése és a vázszerkezete.

Egy masszázsmedence léte a vezérléstől függ, ha ez nem megfelelően működik akkor csak egy medencénk van tele vízzel.  A legfontosabb, hogy megfelelő háttér szerviz álljon rendelkezésre. A masszázsmedence az egy összetett szerkezet nagyon sok alkatrészből áll, ezek az évek alatt elhasználódhatnak, de megfelelő szerviz szolgáltatással ezek a gondok megelőzhetőek, gyorsan orvosolhatóak.

 

Jakuzzi a kertbe, teraszra vagy kültérre?

Természetesen bárhova telepítheted a masszázsmedencét. Egy jakuzzi önmagában is kb 3-500kg súlyú, ha ehhez vesszük a víz és a személyek tömegét akik elférnek a medencénkben, akkor hamar 1500-2500kg-ot kapunk. Ezért nagyon fontos, hogy megfelelően stabil és szilárd vízszintes fogadófelület álljon rendelkezésre az otthoni wellness kiépítéséhez. Jakuzzit a kertbe tervezve, kérd ki szakember segítségét, hogy a megfelelő alapot előkészíthesse neked, s későbbiekben se érhessen meglepetés.

 

Jakuzzi telepítés során mire figyelj?

Már a kiválasztás előtt vedd figyelembe, hogy milyen területre van lehetőség telepíteni a kiválasztott masszázsmedencét! Minden esetben rendelkezésére bocsátunk egy telepítési útmutatót arról a termékről, amelyet kiválasztottál. Abban minden fontos műszaki paraméter megtalálható ami a biztonságos jakuzzi üzemeltetéshez szükséges.

 

Mik az első lépések?

A döntés, hogy szeretnél egy Masszázsmedencét  Ha már ezen túl vagy, akkor azt kell végiggondolnod, hogy milyen szintű lesz a felhasználás. Alkalmi, heti egy-két, vagy folyamatos. Milyen méretű legyen? 2 személyes vagy többszemélyes? Milyen funkciókkal legyen felszerelve? Van megfelelő energia ellátás? Ezek ismeretében a legmegfelelőbb masszázsmedencét tudod kiválasztani.

 

Hol vásárold meg?

Mindenféleképpen olyan helyen, ahol nemcsak medencét adnak el neked, hanem szakértelmet is. Olyan helyen, ahol az utánkövetés is megoldott, ahol van lehetőség probléma esetén jelezni, és olyan helyen, ahol rendelkeznek megfelelő kapcsolati hálóval kérdés megválaszolására.

 

Mi az, amit mindenképp vegyél?

Az általunk forgalmazott masszázsmedencék mind magas műszaki és élvezeti kiegészítőkkel vannak felszerelve. Természetesen van lehetőség további jakuzzi kiegészítők beszerzésére is. Amit mindenképpen javasolni szoktunk az a medence lefedésére alkalmas Thermotető kül- és beltéri használat esetén is, hiszen ezzel tudod segíteni az állandó hőmérsékletet, vagy a minimális hőingadozást. Fontos még, hogy a jakuzzi gépészetéhez tartalék szűrőt is vegyél, mert amikor az egyik medenceszűrőt fertőtleníted, akkor a pótszűrővel zavartalanul tudod használni a jakuzzit. Az első beüzemelést minden esetben a masszázsmedence-gyártó szakembere végzi el, ehhez egy induló medence vízkezelő csomagot meg kell vásárolni.

Vásárolj készletről azonnal, vagy készletre érkező, gyártás alatt álló jakuzzi típusainkból!

Népszerű

hírek-blokk-kép-1 image
hírek-blokk-kép-1 image
hírek-blokk-kép-1 image
hírek-blokk-kép-1 image

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Ajánlott cikkek