Skip to main content
Kertépítés és terasz2021. február 25.

Végre tavasz! Induljon a felújítás!

Archive
image

Kerti bútor felújítás: Lépésről – lépésre!

Kerti bútor felújítás: Lépésről – lépésre!

 height=

Fa bútoraink felújításához tökéletes megoldást nyújt a Pigrol Svéd viasz , ami Tixotróp jellegű vízhígítású faviasz. Ez az anyag kültéri és beltéri használatra is kiválóan alkalmas, gyorsan szárad és szagtalan. A magas minőségű faviasz mélyen beszívódik a fába, így a felületet ellenállóvá teszi erős víztaszító hatásának köszönhetően. Kellemes bársonyos felületet ad és hagyja a fa pórusait lélegezni! Fényellenálló, mikropigmenteket tartalmaz, melyek mélyen behatolnak a fába, megvédve az elszíneződéstől és az UV sugárzás káros hatásaitól. A Svéd viasz természetbarát termék, nem tartalmaz oldószereket és vízhatlanná teszi a felületet. Újítsd fel kerti bútorjaid  Pigrol Svéd viasszal !

 height=

Első lépés a kerti bútorok felújítása során – csiszolás

 height=

A csiszolás egy nagyon fontos lépése a felújításnak. Több eszköz is rendelkezésünkre állhat hozzá, használhatunk csiszológépet, vagy kézi csiszolópapírt is. Dörzsöljük le alaposan a felületet, távolítsuk el a szennyeződéseket! A gyantás felületeket mossuk le nitro hígítóval! A csiszolás elengedhetetlen folyamat, hogy a svéd viasz megfelelően behatolhasson a fába és a fa felülete szép és kellemes érintésű legyen.

 height=

Svéd viasz kapható 10 előre kevert színben, melyek egymással is összekeverhetőek a kívánt árnyalat elérése érdekében. Felhordás előtt alaposan keverjük el a viaszt, mivel ez a faviasz vizes bázisú és a tárolás során az egyes alkotóelemek szétválhatnak egymástól. Hordjuk fel a viaszt ecsettel vagy hengerrel. Alkalmazzunk legalább 2 réteg viaszt, de az időjárási hatásoknak különösen kitett felületeken szükséges lehet egy harmadik réteg felvitele is. A rétegek között tartsuk be a száradási időket, ami kb 30-60 perc.

Ha nagyon porózus, vagy a napsugárzásnak fokozottan kitett felületeket kezelünk, vagy az időjárás meleg és száraz, az első réteg viaszt hígítsuk max. 30%-ban vízzel.

 height=

Negyedik lépés a kerti bútorok felújítása során- szerszámok megóvása

Hogy ne vesszenek kárba szerszámaink és később is tudjuk őket használni, tisztítsuk le a őket a festés után azonnal. Először töröljük le a szerszámokról a lehető legtöbb viaszt, majd mossuk le azokat szappanos vízzel.

Ha a kezelés hosszadalmas, időről-időre öblítsük át a szerszámokat tiszta vízzel. Távolítsuk el a felületről a port és olajos szennyeződéseket, majd hordjunk fel egy friss réteg Svéd Viaszt.

 height=

Svéd Viasz egyik fontos előnye az, hogy a termékkel kezelt felületeket a későbbiekben gond nélkül át lehet festeni PIGROL filmképező festékekkel. Így ha a jövőben újra felújításra szorulnak kerti bútoraink, akkor elég csak újra elolvasni ezt a blogbejegyzést és követni a munkafolyamatot.

A Pigrol termékek forgalmazója: Dejmark (http://www.dejmark.hu/)

Ajánlott cikkek