Skip to main content
Tető és tetőtér2021. augusztus 5.

A HUFBAU Kedvenc Márka Hetek csillaga a BMI Bramac Star tetőcserép

Szerk./Építőpont
image

A HUFBAU építőpontjain július 26. és augusztus 14. között a BMI Bramac kerül reflektorfénybe. A nagy múltú tetőcserép gyártó vállalat a Happy House filozófia jegyében komplex tetőrendszereket és kiegészítőket kínál.

A HUFBAU építőpontjain július 26. és augusztus 14. között a BMI Bramac kerül reflektorfénybe. A nagy múltú tetőcserép gyártó vállalat a Happy House filozófia jegyében komplex tetőrendszereket és kiegészítőket kínál.

Ebben a három hétben azonban arra az innovációjukra szeretnék felhívni a figyelmet, amely nyomán Star tetőcserepeikben ötvözni tudták a beton tömör tartósságát a kerámiaszerű csillogó textúrával. Középpontban tehát a csúcskategóriás BMI Bramac Star tetőcserepek, amelyek a Star technológiával készültek.

Mi az eljárás lényege?

A betonból készült tetőcserepek igen jó mechanikai mutatókkal, ebből következően előnyös tulajdonságokkal bírnak. Felületük azonban - az anyag szerkezetéből adódóan - érdesebb, azaz másként verik vissza a fényt mint pl. a kerámia. A BMI Bramacnál - az iparág legújabb technológiáját bevetve - a Star termékcsalád elemeinek a gyártásakor egy speciális szendvicstechnológiát használnak a minőség és a látvány tökéletes összhangjának megteremtése érdekében. Három réteg kerül egymásra ezekben a tetőcserepekben. Mivel az alaptest anyaga  a nagyobb szemcsés és színezett beton, ezek a darabok igen stabilak, tartósak és a mechanikai hatásokkal szemben ellenállóak. A masszív alapra azután egy finom szemcseszerkezetű cementpépet visznek föl. Ez fogadja végül azt a külső Star felületet, amely a kerámiára jellemző sima, fényes felületet alkotja.

Tündöklő tető

látványa bontakozik ki tehát a BMI Star tetőcserepekből alkotott héjazaton, hiszen a fény tükörszerű visszaverődése mind a formai, mind pedig a színhatásokat egyedi módon képes felerősíteni, ezzel sajátos karaktert adva az egész épületnek. Ez a ragyogás az évek múltával, az UV sugarak fakító hatása ellenére is megmarad, mert a különleges felületkezelés egyaránt megóvja a tetőburkolatot a szennyeződésektől és a szélsőséges időjárási hatásoktól, továbbá a színstabilitás is kiemelkedően hosszan tartó. A Tegalit Star típus esetében az orr-rész is megkapja ugyanazt a felületkezelést, mint a tetőcserép felülete.

Kimagasló hőoptimalizálás

A Star tetőcserepek télen ellenállnak a fagy károsító hatásainak, nyáron pedig kevésbé melegszenek fel. Ugyanis a Thermo Protector  technológia segítségével visszaverik az infravörös sugárzás egy részét, korlátozva ezáltal a tetőfelület és a tetőtér túlmelegedését. Ezeknek a hőreflektív tetőcserepeknek a belső oldalán mért hőmérséklet akár húsz fokkal is alacsonyabb lehet a napsugárzásnak kitett, külső felületénél. Ennek köszönhetően a mostanában divatosnak számító sötétebb árnyalatok is bátran választhatóak, mert bár a mélyebb tónusok fényvisszaverő képessége alacsonyabb a világosakéhoz képest, a korszerű eljárással hatékonyan korlátozható a sugárzás keltette hőmennyiség.

Tetőcserép: forma és színválaszték

BMI Bramac Star tetőcserepekből a legváltozatosabb építészeti stílusban megálmodott épületekre készülhet a fogadó szerkezettel harmonizáló tető, illetve fedhetőek a különböző tetőtípusok. A kínálatban megtalálhatóak a klasszikusan hullámzó formák, ugyanúgy, mint a modern, letisztult dizájnt szolgáló sík változat. A vásárlók hétféle színből választhatnak. A Római Star rubinvörös, téglavörös, antracit és sötétbarna, a Tegalit Star platina illetve ezüst metál, a Platinum Star pedig ezüst metál és barna metál színekben kapható.

Családi ház Platinum Star tetőcseréppel

A HUFBAU Kedvenc Márka Hetek alkalmából a gyártó az antracit visszafogott eleganciájában megjelenő, lágyan dinamikus vonalvezetésű, a háznak egyedi jelleget kölcsönző és természetesen Thermo Protector védelemmel készült Római Star tetőcserép típust ajánlja.

Keressék országszerte a HUFBAU építőpontjain!

 

 

 

Ajánlott cikkek