Skip to main content
Tető és tetőtér2022. augusztus 19.

Cserép típusok

Hufbau
image

Elvesztél a cserepek óriási választékában? Melyik szín, melyik forma? Várj, még jobban bekavarunk! Mert ezek csak másodlagosak! Mi az igazán fontos egy tetőcserépnél? Elmagyarázzuk!

A Bramac, mint Magyarország egyik vezető betoncserép gyártója, kiemelt figyelmet fordít az innovatív és új megoldásokra. Cserepeinek élettartama hosszú-hosszú évekre leveszik a terhet a válladról, megoldásaik igazán tartós, minőségi tetőt eredményeznek. Ám náluk is rengeteg típus megtalálható. Egy dolgot tisztázzunk, az hogy milyen színű a tető, persze sokmindent befolyásol, de inkább abból induljunk ki, mennyi a keretösszegünk és ha abba beleférünk melyek azok a plusz bevonatok, melyért hajlandóak vagyunk fizetni. És akkor jöjjön a lényeg!

 

Kezdjük az alapoktól

Alap cserép, alias NOVO anyagában színezett 2 réteg festékkel ellátott, 3 típusban kapható. Római, a klasszikus nagyhullámos, Tectura a sík, modern négyzetes és Reviva a sík ám íves. Egyszerű, olcsó ám minőségi. Ezt hívjuk STANDARD cserépnek.

Prémium cserepek

Antik cserép, melyet biztosan láttatok már több házon. Kimondottan csak anyagában színezett a cserép, véletlenszerűen keverednek a barna és antracit színek gyártás közben, ezzel adva egy teljesen egyedi felületet tetőnknek.

Adria cserép, mely 3 szín árnyalatban készül. Felületkezelése színezett cementpéppel készül, mely egyedi innovatív megoldás, a piacon egyedülállóvá teszi a Bramacot ebben a kategóriában is. Formára csak a Római-ként ismert nagy hullámmal készül.

Protector. Bár még nem a szendvics megoldásos, viszont szintén egy nagyon jól működő cseréptípusról beszélhetünk. 2szeresen felületfestett, ám anyagában is színezett betoncserép melyet egy plusz védelemmel látnak el. Ez a plusz védelem csökkenti a mechanikai például jég, a kosz és UV által okozott károkat. 3 típusa ugyanúgy megtalálható nagyhullámos Római, síkcserép Tectura és sík ám íves cserép a Reviva.

Felsorolásunk végére hagytuk a Bramac újdonságát, a piacon egyedülálló megoldásokat tartalmazó STAR cserépcsaládot. A név kötelez, ez a tetők igazi csillaga, hiszen betoncserép szendvics technológiával egy olyan sík felületet kapunk, mely teljes mértékben elfelejteti a betoncserép lyukacsosságát.

Sík felületünk, homogén egységes és minden védelemmel ellátott, pluszba a tetőcserép hőátadását is csökkenti a barna és antracit színekben. Egy nagy nyári napon tetőfelületünk akár 70 fokra is felmelegedhet, a STAR cserépnél ez a hőfok kevéssé vezetődik át a védelem hatására.

Tetőszerkezetünkben kevésbé kell aggódnunk a hőingadozás, páralecsapódás okozta károktól. Mind az UV, mind a mechanikai sérülések ellen véd. Szendvics technológia lényege, hogy több egymásra kötő réteggel felületkezelik a kész cserepeket, mint egy vékony folyékony védelem, úgy öleli körbe a készterméket a bevonat. Hosszútávú, minőséget emelő, élettartamot növelő megoldás ez, mellyel biztosan nem nyúlhatunk mellé. 3 formáját ismerhetjük meg, Római a nagyhullámos, Platinum a kishullámos és Tegalit a síkcserép.

Bármelyik cserépmegoldásban is gondolkodunk, a BRAMAC tetőcserepekkel évtizedekig nem kell foglalkoznunk a tetőszerkezetünkkel. A gyártói tanácsokat kikérve és megfogadva biztosak lehetünk benne, hogy egy életen át minőségi és mutatós tetőt tudhatunk házunk koronájaként.

 

 

Népszerű

hírek-blokk-kép-1 image
hírek-blokk-kép-1 image
hírek-blokk-kép-1 image
hírek-blokk-kép-1 image

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Ajánlott cikkek