Skip to main content
Tető és tetőtér2021. február 25.

Csináld magad födém szigetelés

Archive
image

Bármi megvalósítható, csak egy jó szakember kell hozzá! Vagyis kellene... Manapság ha nem tervezünk hónapokkal előre, kicsi az esély rá, hogy találjunk valakit, aki a számunkra ideális időpontban elvégzi otthonunkban a szükséges feladatot, feladatokat. Nem csoda hát, ha egyre többen döntenek úgy, hogy amit tudnak, maguk végeznek el, és gyakran már tényleg nem anyagi megfontolásból, hanem csupán az időtényező miatt.

Abban már semmi különleges nincs, ha valaki úgy dönt, kifesti otthonát, sőt, minden bizonnyal mind ismerünk olyat, aki már egyszerűbb burkolási feladatokkal is könnyedén megbirkózik, szeme se rebben, ha laminált padló lehelyezéséről van szó, de mi a helyzet a szigeteléssel?

Mit tegyünk akkor, ha úgy döntünk, szeretnénk a pincében a födémet magunk leszigetelni, hogy ne legyen télen olyan hideg felette a padló?

Még csak most jön a nyár, van rá esély, hogy a hideg időszak beköszönte előtt találunk majd szakembert, de ha mégsem, vagy tényleg elhatároztuk, hogy ebben a feladatban is próbára tesszük magunkat, akkor sem lehetetlen a helyzet, csupán a megfelelő szigetelőanyagra van szükségünk, ami:

  • könnyen, lehetőleg fúrás nélkül felhelyezhető,
  • jó hőszigetelő,
  • tűzálló és
  • megfelel az esztétikai elvárásainknak.

Azaz olyan alapanyagot kell találnunk, ami különösebb eszközigény és előzetes gyakorlat, szakértelem nélkül is jól alkalmazható.

A jó hír: létezik ilyen szigetelőanyag!

 width=

Az Ursa Terra 62Ph/Vv-Vk. kifejezetten erre a célra fejlesztett termék, ami kétoldali kasírozásának köszönhetően egyik oldalon a ragasztóanyag erősebb kötését segíti, a másikon pedig, köszönhetően a fehér, üvegfátyol kasírozásnak, az esztétikus felület kialakításához járul hozzá. Nyomással nem terhelhető, kifejezetten alulról hűlő födémek szigetelésére készült.

Kiváló termékjellemzőkkel rendelkezik:

  • A1 tűzveszélyességi osztályba tartozik, azaz nem éghető,
  • hővezetési tényezője (λd=0,032 W/mK) kiváló,
  • víztaszító,
  • könnyen vágható.

Több vastagságban is elérhető, a gyártó családi házon belül a 80-120 mm közötti vastagság használatát javasolja. Ragasztásához több különféle márkájú ásványgyapotokhoz kínált termék is remekül alkalmazható, a megfelelő kiválasztásában kollégáink tudnak segíteni.

Tehát ha például az a bizonyos pince-födém csak azért nem volt eddig leszigetelve, mert szakember híján nem mertünk magunk hozzákezdeni, akkor már ez sem lehet akadály: egy kis technikai érzék, egy kevés utánajárás és az Ursa Terra 62Ph/Vv-Vk. segítségével akár mi magunk is meg tudjuk oldani!

Bővebb információ a termékről: https://www.ursa.hu/terra-62-ph-vv-vk

Ajánlott cikkek