Skip to main content
Festés és barkács2021. július 7.

Öt ok, amiért a fal javítása céljára falcsiszológépet érdemes használni

Építőpont Magazin
image

A mérnökök több ház körüli munkára, így a fal javítása céljára - így a már egyszer festett gipszkarton falak csiszolására is - használható, praktikus és korszerű – általában – elektromos hajtású alkalmatosságokat fejlesztettek ki. Ilyenek a falcsiszoló gépek is.

Ötször gyorsabb  falcsiszolóval a falfestés előkészítése. Sőt könnyebb is!

Falcsiszoló gép használatával a nagy kiterjedésű felületek, térelválasztó falak vagy gipszkarton falak egyenletes csiszolása is jóval hatékonyabb, mint kézi erővel. A fal javítása géppel azért is könnyebb, mert a megcsiszolt felületek, simábbak lesznek, és a tevékenységgel eltöltött idő is lecsökken. Több energia marad pl. a festésre.

Nagy előnye még, hogy a munkát végző fizikai megterhelése minimális a falcsiszoló használata esetében a kézi csiszoláshoz képest.

A festés előkészítése létrák és állványok nélkül

Sok esetben nehézséget okoz a helységek belmagassága. Kézi csiszolás esetében gyakran a legalacsonyabb szobákban is létrát kell használni, hogy hatékonyan tudjunk dolgozni. A nagyobb belmagasság esetében akár állványra is szükség lehet.

A falcsiszolók (általában fokozatmentesen) kitolható nyelének köszönhetően, a géppel akár 3 m-es belmagasságig is simává varázsolhatjuk a mennyezetet a falfestés előkészítése első lépéseként.

Korlátlan mozgás

A legtöbb csiszoló zsiráf gép feje úgy van kialakítva, hogy az korlátlanul tudjon mozogni,  az egyenetlen, nem sík felületekre is felfeküdjön. Az korszerű technológiai kialakításnak köszönhetően, a csiszolás közben nem kell forgatni a gépet, hogy a fej egészében érje a falat.

A fal javítása számos esetében alkalmazható

A falcsiszoló zsiráf kiválóan alkalmas régi falfestékek, glett anyagok, tapétamaradványok eltávolítására, új glettelés finomra csiszolására,

Dryvit(polisztirol, nikecell, hungarocell) rendszer síkba csiszolására és egyéb nagy felületek gyors és egyszerű kiegyenlítésére – ha már kiválasztottuk a megfelelő színt – és épp a falfestés előkészítése folyik.

Sokkal kevesebb por és kosz

Aki csiszolt már kézzel falfelületet az tudja, hogy a legnagyobb nehézség ennél a munkánál a szembe, szájba, orrba kerülő por és kosz elviselése. A falcsiszoló gépekhez azonban csatlakoztatható (és ajánlott is) porszívó, aminek segítségével a legtöbb por megfogható. Így munka utáni takarítás könnyebbé tehető nem is beszélve a por okozta betegségek elkerülését.

Válassz egy jó falcsiszolót, és legyél te is még profibb!

 

Népszerű

hírek-blokk-kép-1 image
hírek-blokk-kép-1 image
hírek-blokk-kép-1 image
hírek-blokk-kép-1 image

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Ajánlott cikkek