Skip to main content
Trend és dekoráció2022. június 28.

Fürdőszoba felújítás és átépítés előtt: 3D látványtervezés

Hufbau
image

Otthonfelújításon, fürdőszoba átalakításon gondolkodsz? A dekorelemek, szaniterek, fürdőszoba csempék és járólapok kiválasztása előtt nagy segítség a 3D látványtervezés igénybevétele. A téma kapcsán Kalán Tibort, a Hufbau 3D látványtervezőjét kérdeztük meg.

Hogy néz ki egy általános 3D látványtervezés és látványterv készítés?

Egy 3D látványterv lényege, hogy meg tudjuk mutatni, hogy fog kinézni a még el nem készült fürdőszoba. 3D látványtervező programok segítségével a műszaki rajz alapján a valós méretekkel tervet készítünk, amelyben meghatározzuk, hogy az egyes kiegészítők a térben hol helyezkednek el. És szabadon következmények nélkül tudunk változtatni akár a formák, színek és stílusok közt, amikor látványt tervezünk fürdőszobákhoz, konyhákhoz vagy akár teljes lakásokhoz, házakhoz és kertekhez is.

Milyen kérdésekkel tudsz elindulni amikor 3D látványtervet készítesz fürdőszobákhoz?

Van-e valami konkrét elképzelés „álmaik fürdőszobájáról” (szín, forma, méret, stílus). Ha ezek megvannak, akkor a méretek alapján közösen elkészítünk egy vázlatot, hogy mi hova kerüljön.

Mennyi időbe telik egy 3D fürdőszoba tervezés?

Ez nagyon változó, mivel minden fürdőszoba más és más, ezért nagyon nehéz meghatározni azt hogy mennyi időt vesz igénybe egy 3D fürdőszoba  látványterv elkészítése. Amikor fürdőszoba felújítás vagy átépítés előtt az előzetes megbeszélések alkalmával közösen átbeszéljük az elrendezést, stílust az kb. 1-2 óra. A teljes fürdőszoba látványterv elkészítése 2-4 nap.

Mi a fontos, amit mindenképpen tudnod kell fürdőszoba felújításnál, tervezésnél?

Az első, hogy legyen alaprajz arról a lakásról, házról, kertről, konyháról, jelen esetben pedig a fürdőszobáról, amit meg kell tervezni. Sokszor előfordul, hogy az ügyfél lakásfelújításon, fürdőszoba átalakításon gondolkodik, és lát egy fürdőszobát ami nagyon tetszik, de a valóságban az ő fürdőszobája nem olyan méretű ezért azok a dekorelemek, szaniterek, fürdőszoba csempék és járólapok nem úgy fognak mutatni.

 

Melyek azok szép fürdőszoba design alapanyagok, színek amivel szeretsz dolgozni?

Nálam az ügyfél kívánsága az első, de ha lehetőségem van rá akkor előnyben részesítem a természetes anyagokat és a föld színeket, nemcsak a 3D látványtervezésnél, hanem a fürdőszoba kivitelezésnél is. Ezeknek használatával otthonosan meleg, szép fürdőszoba design környezetet tudunk kialakítani.

Ki az ügyfélköröd nagy része?

Az évek alatt szép számmal terveztem iskolákba, óvodákba, plázákba és orvosi rendelőkbe, de az esetek többségében építkezők, lakberendezők, lakásfelújítók azaz magán emberek az ügyfeleim. Bárki, aki az otthona vagy lakása felújítását tervezi, az sosem hagyja a konyha és a fürdőszoba modernizálását figyelmen kívül. Otthonfelújítás közben a fürdőszoba felújítása sokszor nem elkerülhető, a tervezéstől a burkoláson át a szigetelésig, berendezésig mind-mind fontos lépés. A  fürdőszoba felújítás utáni csalódottság elkerülésében nagy segítség a látványtervező programok használata.

 

Milyen stílust képviselsz?

Fürdőszoba design tervezésnél nagyon szeretem ötvözni a feketét a fát és a fémet. Férfiasabb fürdőszobákat tervezek első sorban, ahol a természet megjelenése domináló. Akár fahatású a fürdőszoba csempe, akár egy növényt ábrázol szeretem vegyíteni. Egymásnak ellentétes színekkel is szoktam dolgozni, aranyat az ezüsttel, feketét a fehérrel vegyítve. Fontos hogy megtaláljuk az összhangot és akkor egy igazán exkluzív megjelenést tudunk fürdőnkből fürdőszoba tervezésnél kihozni.

hufbau-ingyenes-3Dlatvanytervezes5

Mik a visszajelzések?

A legelső pillanatokat szeretem a legjobban. Azt amikor először meglátják a kivetítőn az elkészült 3D fürdőszoba látványtervet és azt a „ ez betalált” reakciót. Természetesen az is nagyszerű érzés amikor azzal keresnek meg, hogy látták az egyik szép fürdőszoba design munkámat és szeretnék, hogy az övéket is én tervezzem.

 

Mennyire fogadják meg a fürdőszoba design tanácsaidat az ügyfelek?

Ügyfeleink többsége laikus és az óriási dekorelem, szaniter, fürdőszoba csempe és járólap termékkínálat miatt nagyon hamar elvesztik a fonalat, ilyenkor nagyon örülnek, hogy hasznos ötletekkel, tanácsokkal látom el őket. Sokszor olyan dolgokra is felhívom a figyelmüket amire ők vagy a mesterük nem is gondol.

 

Kedvenc fürdőszobám…

Mindegyik. A viccet félretéve nagyon nehéz választani, mert én is mint mindenki folyamatosan környezeti ingerek befolyása alatt állok, illetve folyamatosan nyomon követem az aktuális fürdőszoba design trendeket, stílusokat ezért az átlagtól egy kicsit több a kedvenc fürdőszobám.

Ajánlott cikkek