Skip to main content
Trend és dekoráció2021. február 25.

Kreatív ötletek kerítésre

Építőpont Magazin
image

Rajztábla, buborékos akril rúd és lyuggatott rézlap: minden bizonnyal nem ezek a dolgok jutnak először eszünkbe, ha kerítésről van szó, de ezek a bátor ötletek segíthetnek igazán egyedivé tenni házunkat.

Rajztábla, buborékos akril rúd és lyuggatott rézlap: minden bizonnyal nem ezek a dolgok jutnak először eszünkbe, ha kerítésről van szó, de ezek a bátor ötletek segíthetnek igazán egyedivé tenni házunkat.

Ha a közeljövőben tervezed kerítésed felújítani, esetleg érdemes ilyen egyedi megoldásokon is elgondolkodnod, ugyanis választási lehetőségeid közel sem érnek véget a különböző faléceknél, termésköveknél.

Szerezz inspirációt következő 10 ötletünkből és gondold újra kerted megjelenését!

1: Az egyszerű falécekből készült kerítés is sokkal izgalmasabb lehet, ha nem egyforma hosszúságú és formájú darabokkal dolgozol.

2: Hangsúlyozd a kerítés egyes részeit éredekes megoldásokkal! Ha például egy rajztáblát építesz bele, sokkal izgalmasabbá, szórakoztatóbbá teheted a gyerekek számára és csupán vízre lesz szükséged, hogy ezt a felületet rendben tarthasd.

3: Akril rudak? Miért ne!
Jó, ez az ötlet nem teremt számodra túl sok privát szférát (konkrétan semennyit), de  kétség kívül látványos és praktikus megoldás lehet arra, ha a kert egyes részeit szeretnéd optikaliag elválasztani egymástól, vagy például ha kisgyerekeket szeretnél biztonságos távolságban tartani pl. a medencétől vagy más számukra veszélyes helyektől.

4: A kőkerítés sem kell, hogy unalmas legyen: ez a fémkeretekkel rögzített megoldás egyszerre művészi és ugyanakkor kissé indusztriális megjelenésű. Ráadásul remek ötlet a kerítésbe beépített pad is.

5: Fontos, hogy sosem kell egy anyagban gondolkodnod, nyugodtan mixeld a felhasznált anyagokat: legyen pl. az egyik oldal fa, a másik pedig pl. valamilyen fém. A belső oldalon a megvilágítással is lehet játszani, így sokkal hangulatosabbá tudod tenni esti kertedet.

6: De még a fentiekhez sem kell ragaszkodnod: az is ötletes megoldás lehet, ha pl. a kőkerítést valami más anyaggal, a zárt kőfalat egy be- (és ki-) tekintést biztosító, fémrudakból álló résszel töröd meg.

7: Ugyancsak az anyagok szerencsés találkozását láthatod itt is: kőkerítés látványos vaskapuval. Minden szabályszerűséget nélkülöző megoldás, szinte mint egy modern műalkotás.

8: Ha csak egy anyagot használsz (ami jellemzően fa), akkor se félj játékos megoldásokat alkalmazni! Remekül nézhet ki, ha például váltott irányban helyezed el az egyes elemeket.

9: A magassággal is lehet játszani: ahol szeretnéd, hogy ne lássanak be, ott építsd magasabbra, de pl. azon a részen, ahol az esti naplementében gyönyörködnél, nyugodtan legyen alacsonyabb.

10: Ha pedig összességében nem szeretnéd a kerítésed megváltoztatni, de szeretnéd a belülről látható képét kissé feldobni, akkor a korábban már említett belső megvilágítás mellett, vagy helyett használhatsz erre a célra más anyagból készült dekoratív elemeket, fakerítésed elé pl. helyezhetsz díszes fém lapokat.

szöveg és képek forrása: https://www.houzz.com/magazine/10-creative-fence-designs-stsetivw-vs~2977420

 

Ajánlott cikkek