Skip to main content
Trend és dekoráció2021. február 25.

Varázsolj tavaszt otthonodba!

archive
image

A naptár szerint már tavasz van, mégha az időjárás nem is mindig ezt mutatja. Otthonodba ugyanakkor néhány apró trükkel könnyedén behozhatod a kikeleti hangulatot!

Egyre több napfény, fények, színek, illatok – újra itt a tavasz, éledezik a természet. Mi lenne, ha ez a változás nem csupán kint történne meg, hanem otthonod is kissé felfrissítenéd az évszaknak megfelelőn? Nem kell semmi komolyra gondolni! Hoztunk is pár egyszerű tippet.

1. Tüntesd el a téli dekort!

Lehet, már hozzáfogtál, esetleg azt gondolod, vízkeresztkor a karácsonyi díszítést teljesen eltüntetted már, de az igazság az, hogy az esetek nagy részében tuti, valami, elöl marad. Szóval nézz körül és tedd dobozba, aminek mennie kell!

2. Hozz be színeket!

Terítő, párnahuzat, egy apró dísz a polcon, kopogtató az ajtón: számos lehetőség, ahol használhatsz színeket. Engedd be a tavaszias árnyalatokat! Túlzásba nem kell esned, de néhány üde színfolt nagyon megváltoztathatja egy-egy helyiség hangulatát.

3. Szerezz be virágokat!

Tulipán, nárcisz, harangvirág: több olyan hagymás növény közül válogathatsz, ami cserépben is remekül érzik magukat, de akár vágott virág csokrot is vásárolhatsz. Életet visznek otthonodba és kellemes illattal töltik meg a levegőt.

4. Tegyél ki új ajtódíszt!

Akár élő, vagy szárított virágból is készítheted, a lényeg: legyen benne valami tavaszias, friss, legalább a színeit illetően.

5. Tegyél ki új képeket!

Nagyon felfrissítheti a légkört, ha kiraksz pár képet a falra. Lehet ez akár egy keretezett gyerekrajz, képeslap, bármi, ami a hozzá illő keretben feldobhatja a teret.

6. Vegyél új ágyneműhuzatot!

Pár tavaszias hangulatú darab feldobhatja a háló vagy a gyerekszoba hangulatát, új díszpárnahuzattal pedig a nappali arculatát is jelentősen meg tudod változtatni.

7. Dekorálj!

Szerezz be pár hangulatos tavaszias kis apróságot, amikkel feldobhatod a polcokat, vagy akár a konyhát, fürdőt.

8. Illatosíts!

Szerezz be tavaszias illatosítót, vagy pár virág illatú gyertyát, ezek nagyon nagy mértékben hozzá tudnak járulni a tavaszias hangulathoz.

9. Vásárolj gyümölcsöt!

A gyümölcsök finomak, egészségesek – és szépek, színesek! Válassz egy szép kosarat és pakold tele szép, illatos gyümölcsökkel. Ezzel könnyedén behozhatod otthonodba az éledő természet hangulatát.

10. Szerezz be új lakástextileket, és ne csak a szobákba!

A színeknél, ágyneműnél már ugyan érintettük ezt a témát, de külön is kiemeljük: nagyszerű ötlet lehet egy új huzat a díszpárnán, esetleg egy új függöny vagy sötétítő, egy tavaszias hangulatú abrosz. Illetve amire talán nem is gondolnál: mondjuk egy vidám színű kéztörlő vagy konyharuha, új edényfogó kesztyű, kötény is szuper ötlet, hogy ne csak a szobákról ejtsünk szót.

Ajánlott cikkek