Skip to main content
Ajtó és ablak2023. július 23.

Melegebb, komfortos otthon 2-szer jobb hőszigetelésű tetőablakkal

Archive
image

Tetőtéri otthonodban érdemes időben felkészülni a hűvös napok eljövetelére és elkerülnöd sok olyan problémát, amivel jobb nem a téli időszakban bajlódni. Ha már régen vásároltad a tetőtéri ablakokat, akkor elképzelhető, hogy csak a csere nyújt majd igazán jó megoldás. Amennyiben ezt választod, idén télen már sokkal komfortosabb lesz az otthonod. Mindez nem is annyira kényelmetlen és macerás, mint ahogy elsőre gondolnád.

Most megtudhatod, hogy miért érdemes lecserélni a régi ablakod az első hópelyhek megjelenése előtt. Otthonod komfortjának növelésére többféle lehetőséged is adódik, de mit sem ér az új dizájner kanapé vagy az impozáns lakástextil, ha a régi ablakod már nem tudja megfelelően ellátni a feladatát.

 width=

Milyen előnyeid származnak az ablakcseréből?

  • Magasabb komfort érzet. A régen gyártott, alapszolgáltatásokat nyújtó tetőablakokkal ellentétben, ma már többféle igényt kielégítő nyitásmóddal, üvegezéssel, külső- és belső felületképzéssel ellátott típusokból válogathatsz.
  • 2-szer jobb hőszigetelés. Ha eddig alap hőszigetelő üveggel ellátott ablakod volt, ma már ugyanaz az alaptípus kétszer jobb hőszigetelő képességgel rendelkezik. Az összes VELUX tetőtéri ablaknak beépített szellőzőnyílása van és léteznek biztonsági üvegű változatok is.
  • Szebb kilátás. Ha a panoráma is fontos számodra, akkor a billenő ablakot felső tengely mentén nyíló panoráma ablakra cserélheted.
  • Karbantartás mentesség. Elképzelhető, hogy korábbi vásárlásod idején a jól ismert fa ablakok közül választottál. A népszerű típus mellett ma már választhatsz műanyag bevonatú fa ablakot is, ami nem igényel folyamatos törődést.

Miért fontos számodra a hőszigetelési képesség?

Te is szeretnél faragni a fűtésszámlán? Az ablak – legyen az homlokzati, vagy tetőtéri – legfontosabb műszaki paramétere az úgynevezett hőátbocsátási tényező, az Uw-érték: ez mutatja meg, hogy mennyi hő áramlik át az ablak melegebb oldaláról a hidegebb oldalra. Minél kisebb ez a szám, annál jobb az ablak hőszigetelési képessége. Például egy 2003-ban vásárolt VELUX tetőtéri ablak cseréje után a hőveszteség 60%-kal csökken, ha VELUX Standard Plus ablakot választod (régi ablak Uw = 2,8 W/m2K, új Standard Plus ablak Uw = 1,1 W/m2K), illetve 54%-kal csökken, ha a legolcsóbb VELUX Standard tetőablakot választod (régi ablak Uw= 2,8 W/m2K, új Standard ablak Uw = 1,3 W/m2K)

Miért a VELUX termékeket és szolgáltatásokat érdemes választanod?

 width=

Minden igényre megtalálod a megfelelő típust és a VELUX tetőtéri ablakok hosszú távú befektetést jelentek, hiszen már az alaptípus is olyan vetemedésmentes szerkezettel rendelkezik, mely 25 év élettartamot biztosít. Kiegészítő termékek – árnyékolók, ablak-alkatrészek – ugyancsak 25 évig kaphatók minden VELUX tetőablakhoz, így teljes biztonságban tudhatod tetőtered a nyílászárók tekintetében. Az sem elhanyagolható tényező, hogy a vásárlást követő évtizedekben is biztosan számíthatsz az országos szervizszolgáltatások.

 

Népszerű

hírek-blokk-kép-1 image
hírek-blokk-kép-1 image
hírek-blokk-kép-1 image
hírek-blokk-kép-1 image

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Ajánlott cikkek