Skip to main content
Trend és dekoráció2021. május 29.

Nyissuk egybe!

Építőpont Magazin
image

Ki állítja, hogy a tisztálkodás helyét szigorúan el kell választanunk a lakás egyéb szegmenseitől? Évszázadokig nem tettük. Nyissunk össze fürdőszobát és nappalit, hálót!

Magyarországi szállodákat szemlézve választottuk ki a TOP 5 példát – kedvcsinálóul az otthoni megvalósításra.

A modernitás kezdetétől hirtelen szeparált terekbe rendelődtek életünk különböző tevékenységei. Az emberek dolgozni a hivatalba meg a gyárba jártak, gyógyulni a kórházakba utaltattak, lubickolásra a közösségi fürdőket használták, szórakozni a színházban, később a mozikban lehetett. És így volt ez a tisztálkodással is.

Amikor megjelentek a lakásokban a szükséges eszközök: fürdőkád, mosdókagyló stb., elkülönített térben kaptak helyet. Manapság viszont a nappalink irodává változik, házimozirendszert használunk, a kertben pedig úszómedence, de még jakuzzi is lehet. Ez a változás bontja le a modern építészetben a fürdőszobák falait is. Arra eszmélünk, hogy a saját nappalinkban csobog a fürdővíz. Nézzük meg, hogy ezt az új trendet hogyan valósították meg nagyszerűen néhány hazai szállodánkban.

Csak egy átlátszó üvegfal

A Károly Corner Residences-ben optikai összenyitásnak lehetünk tanúi. Az üvegfalon keresztül egy tökéletesen letisztult fürdőszoba képe sugárzik a hálóba. A kád és a mosdó gyöngyházfényét erősítik a plafon LEDjei. A fekete márványos padlóburkolat fölött mintha levitációban ringana a kagylóként kinyíló kád.

***

***

Ahogyan a barlang a világra,

úgy nyílik Anantara New York Palace Budapest Hotel egyik szobájában meglelt fürdő a szoba felé,  stílusosan ötvözve a modernséget a New York-palota klasszikus hangulatával. A gránithatású, nagyméretű burkolatok barátságos, természetes, barlangszerű hangulatot idéznek.

A zuhanyzó és a kád csapjai úgy tűnnek elő a falból, mintha egy-egy sziklából törne elő a víz. A kavicsok lágy, gömbölyded formájára hajaz a kecses pipereasztalba süllyesztett mosdókagyló. A második variációban eleven fényjátékot enged a fürdőtérbe a zuhanyzó opálos üvege. Mivel a fülke közvetlen kapcsolatban van a szobával, amelynek hatalmas ablaka a városra néz, a csobogó felfrissülés közben is részesei lehetünk a nyüzsgő metropolisz életének.

***

Múlt és jelen

A budai várban áll az 1700-as évekből való épület, amelyben egykoron az Országház Étterem kapott helyet, ma pedig a Maison Bistro & Hotel Budapest működik. A műemlék belső tereinek átalakításakor ügyeltek arra, hogy az eredeti építőanyagok elő-előbukkanjanak a falakon. Ez a szemlélet öltött testet a fürdőszobák kialakításánál is. A rusztikus textúrájú falburkolat – csakúgy , mint a fapadló - a régi idők hangulatát idézi.

Ezt szolgálják - a napjaink fürdőszobáiban is egyre divatosabb - rézből készült, a hagyományos tekerős nyitókkal szerelt csaptelepek, a vízkeverő falba rejtése, a karos lámpák és a tükörkeret is. A jelölten kissé elkülönülő térben azonban a legmodernebb technika működik egy hidromasszázs funkcióval is kiegészülő hatalmas kádban a tökéletes relaxációt szolgálva.

***

***

Teljes integráció

A Hotel Clark Budapest - Design Boutique Hotel izgalmas szín- és formavilágú terében végképp elmosódnak a határok a szoba és a fürdőszoba között. A lebegő mosdókagyló és a klasszikus ívű kád hófehérje elengánsan ellenpontozza az antracit árnyalatú mozaikos fal- és padlóburkolatot. Ha a fürdőszobában ilyet használunk, a sűrű fugák nem csak a textúra kellemes karakterét, de a csúszásbiztosságot is gararantálják.

Invenciózusak a kád csapjai is. Amennyiben a lefolyó flexibilis, a kád talán még állítható is. Nemzetközi design, ugyanakkor a lokálisból fakadó egyedi hangulat: a látvány ebből a perspektívából ugyanis tényleg csak a Clarkból élvezhető. Felhívjuk a figyelmet, hogy a Lánchíd nem a fürdőszoba része, áruházban ne keressék!

***

***

Mindent lehet

Igaz, nem egy konkrét fürdőszoba, de a lakóterek újragondolása jelenik meg a  Spirit Hotel Thermal Spa nappalijában, ahol egy jakuzzi fogadja a lakókat, jelezvén, hogy semmi nem lehetetlen.

***

 

 

Népszerű

hírek-blokk-kép-1 image
hírek-blokk-kép-1 image
hírek-blokk-kép-1 image
hírek-blokk-kép-1 image

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Ajánlott cikkek